Trgovina s bas kitarami

Bas kitare so od ključnega pomena za povezovanje glasbe in melodije, ne glede na to ali je način igranja brenkanje, slepanje, popanje, thumping. V Gear4music smo strasno posvečeni vsemu, kar je povezano z basom, od naših lastnih ekskluzivnih začetniških kompletov za nadobudne basiste do topunskih basov kot so Fender, Warwick in Music Man.

View All Information

Najbolj priljubljene bas kitare

Izvedite več o bas kitarami

Znane bas kitare

Eden od najbolj priljubljenih proizvajaltube bas kitar, kot pri električnimi kitarami, je Fender, ki je prvi razvil bas kitaro. Bas kitara je powerno povezana z rock glasbo, ki so jo čez leta rada uporabljali Geezer Butler iz skupine Black Sabbath, Cliff Burton iz skupine Metallica in John Entwhistle iz skupine The Who, ter dobesedno še tisoče artistov različnih glasbenih stilov.

Učinek wood na zvok bas kitare

Večina bas kitare imajo masiven trup, kar pomeni, da znotraj trupa bas kitare ni FREEora, skozi kateri bi se zvoki lahko odmevali, kot pri akustičnih kitarah. Najcenejše solidbody bas kitare so ponavadi izdelane iz mehkejšega wood, kot je vezana plošča ali iz plastike, medtem ko se pri bolj dragimi modeli bas kitar uporablja trdi les, kot je javor, palisander ali mahagonijev les.

Pri solidbody bas kitarami, mahagonijev les proizvaja compact in lesen zvok, ki se dobro ujema s country in blues glasbenimi slogi. Palisandrov les pa po drugi strani ustvarja bolj Metalzvok bas kitare, ki je bogat in kompleksen pri visokih in stringkih tonih. Javor proizvaja bolj znižani ton, kar ima zelo dober efekt, ko igrate bas kitaro pri visoki glasnosti.

Bas kitare votlega trupa uporabljajo večinoma tisti, ki uživajo v jazz in folk glasbi, ker proizvajajo mirnejši in bolj akustičen zvok, kar je primerno za te glasbene sloge.

Bas kitara - novice

NAMM 2017: Ibanez SRAS7 7 Fretted in brez prečk bas kitare

Neobičajni, kaj se Ibanez delati najprimernejši, je SRAS7 prinaša najboljše iz obeh svetov na sodobno glasbenik s svojo kombinacijo brez prečk in fretted fretboards,... Več »

Na SJC in Tre Cool predstavi Mike Dirnt Custom Kit za božič

V sodelovalni modela napor, SJC Custom Drums in Green Day bobnar Tre Cool so izdelane Custom boben komplet prilagoditi pasu kolega Mike Dirnt podpis bas... Več »

Gear4music bo naselitve Gibson leta 2017 glasnost

Prinaša živahne Splash barve, variacije na klasičnih modelov in edinstveno ton, Gear4music so ponosni, da zaloge območju Gibson leta 2017.... Več »

Fender izpust nov kitara Tuning App

Fender začetek svoje nove app " Fender Tune", je app, ki je namenjen za začetnike in pro je enako... Več »

Fender razglasi podpis Izujedan Jazz Bass

Fender je uradno dvignil pokrov na nov podpis bas za The Red Hot Chili Peppers ikona.... Več »