Pribor za bas kitaro

Pribor za bas kitaro je ključnega pomena za vse basiste, in na Gear4music.com imamo vedno najrazličnejše dodatke in pribor na zalogi. Če ste šele začeli z igranjem bas kitare, vam lahko ponudimo popoln komplet pribora za začetnike, kot tudi poučevalne DVDje.

View All Information

Najbolj priljubljena bas pribor

Prikazujemo prvih 15 izdelkov

Zvok bas kitare

Kako nastaja zvok pri bas kitari?

Kot pri električni kitari, dva glavna dela bas kitare sta strune in pickupi. Magneti sprejemajo vibracije iz strun, ter jih spreminjajo v elektronske signale. Ti se nato prenašajo do ojačevalca, ki ustvarja zvok.

Vse bas kitare načeloma delujejo na enak način, čeprav materiali, iz katerih so zgrajene in njihova oblika lahko imata precejšen vpliv na vrsto zvoka, ki ga proizvajajo in določata za katero zvrst glasbe so najbolj ustrezne.

Učinek wood na zvok bas kitare

Večina basov so solidbody, kar pomeni, da ni FREEora znotraj tela kitare, ki bi omogočal zvokom da naravno odmevajo, kot je primer pri akustični kitari. Najcenejše solidbody kitare so ponavadi izdelane iz mehkejšega wood kot so vezane plošče ali umetni les, dokler se pri dražejših modelih uporablja masiven les, kot je javor, palisander in mahagonijev les. Kar zadeva solidbody bas kitara, kitare iz mahagonijevega wood proizvaja poln in lesen zvok, ter najbolj ustreza country in blues glasbenim stilom.

Kitare iz palisandra večinoma ustvarjajo bolj Metalzvok, je splošno štejejo ustvariti več Metalskih zvok, ki je bogat in kompleksen na visokih in stringkih ravneh. Medtem ko kitare iz javorja proizvajajo bolj stringek zvok, kar odlično ustreza igranju pri visoki glasnosti.

Hollowbody bas kitare se seveda uporabljajo, vendar pa so večinoma bolj primerne za tiste, ki uživajo v jazz in folk glasbi, ker proizvajajo tihe, bolj akustičnih zvoke, ki so najprimernejši za te glasbene sCustom.

Bas kitara - novice

Hofner sporočamo Shorty Bass v novo finish

Hofner skupino shorty bas je zdaj na voljo v beli konča.... Več »

Častni Lemmy žigov v obstati izpust v Nemčiji

Ikona Motorhead basist Lemmy, ki je obeležena z žigom omejena izdaja, FREE dostop.... Več »

Fender jama Monitor ozemlje v uho

Svetovno znani kitaro proizvajalec ponuja pet novih modelov v uho monitor v njihovi najnovejši pobooster.... Več »

D'Addario uvesti Humiditrak

D'Addario uvesti Humiditape- napravo, ki živi v ohišju kitare in zagotavlja realnem času stanje posodobitve preko smartphone app, tako da lahko vodijo oko na vašo sekiro.... Več »

Musikmesse 2016: Glasba človek 40. obletnica "Stare Smoothie" StingRay bas

Glasba človeka ustvarili zvesto reprodukcijo StingRay prototip #26, namenjen šterling žogo.... Več »