Pribor za bas kitaro

Pribor za bas kitaro je ključnega pomena za vse basiste, in na Gear4music.com imamo vedno najrazličnejše dodatke in pribor na zalogi. Če ste šele začeli z igranjem bas kitare, vam lahko ponudimo popoln komplet pribora za začetnike, kot tudi poučevalne DVDje.

View All Information

Najbolj priljubljena bas pribor

Prikazujemo prvih 15 izdelkov

Zvok bas kitare

Kako nastaja zvok pri bas kitari?

Kot pri električni kitari, dva glavna dela bas kitare sta strune in pickupi. Magneti sprejemajo vibracije iz strun, ter jih spreminjajo v elektronske signale. Ti se nato prenašajo do ojačevalca, ki ustvarja zvok.

Vse bas kitare načeloma delujejo na enak način, čeprav materiali, iz katerih so zgrajene in njihova oblika lahko imata precejšen vpliv na vrsto zvoka, ki ga proizvajajo in določata za katero zvrst glasbe so najbolj ustrezne.

Učinek wood na zvok bas kitare

Večina basov so solidbody, kar pomeni, da ni FREEora znotraj tela kitare, ki bi omogočal zvokom da naravno odmevajo, kot je primer pri akustični kitari. Najcenejše solidbody kitare so ponavadi izdelane iz mehkejšega wood kot so vezane plošče ali umetni les, dokler se pri dražejših modelih uporablja masiven les, kot je javor, palisander in mahagonijev les. Kar zadeva solidbody bas kitara, kitare iz mahagonijevega wood proizvaja poln in lesen zvok, ter najbolj ustreza country in blues glasbenim stilom.

Kitare iz palisandra večinoma ustvarjajo bolj Metalzvok, je splošno štejejo ustvariti več Metalskih zvok, ki je bogat in kompleksen na visokih in stringkih ravneh. Medtem ko kitare iz javorja proizvajajo bolj stringek zvok, kar odlično ustreza igranju pri visoki glasnosti.

Hollowbody bas kitare se seveda uporabljajo, vendar pa so večinoma bolj primerne za tiste, ki uživajo v jazz in folk glasbi, ker proizvajajo tihe, bolj akustičnih zvoke, ki so najprimernejši za te glasbene sCustom.

Bas kitara - novice

ŠEF začenja GT-1B bas učinke procesor

Kratka na prostor? Potrebujejo celotno knjižnico tonov na noge? ŠEF novi GT-1B bas učinke procesor je vse baze.... Več »

NAMM 2017: Ibanez SRAS7 7 Fretted in brez prečk bas kitare

Neobičajni, kaj se Ibanez delati najprimernejši, je SRAS7 prinaša najboljše iz obeh svetov na sodobno glasbenik s svojo kombinacijo brez prečk in fretted fretboards,... Več »

Na SJC in Tre Cool predstavi Mike Dirnt Custom Kit za božič

V sodelovalni modela napor, SJC Custom Drums in Green Day bobnar Tre Cool so izdelane Custom boben komplet prilagoditi pasu kolega Mike Dirnt podpis bas... Več »

Gear4music bo naselitve Gibson leta 2017 glasnost

Prinaša živahne Splash barve, variacije na klasičnih modelov in edinstveno ton, Gear4music so ponosni, da zaloge območju Gibson leta 2017.... Več »

Fender izpust nov kitara Tuning App

Fender začetek svoje nove app " Fender Tune", je app, ki je namenjen za začetnike in pro je enako... Več »