Harfe

Harfa, ki ji rečemo tudi "Chordophone", je strunsko glasbilo, ki se prebira s prstmi, in pri katerem je string strun položen navpično na resonančno dno. Sodi med najstarejša glasbila in ima številna porekla. Harfe se uporabljajo v različnih glasbenih zvrsteh, vendar predvsem v orkestrih znotraj folk glasbe.

View All Information

Harfe

Prikazujemo prvih 11 izdelkov

O harfah

Harfe so sestavljene iz vrata, resonatorja in strun. Harfo lahko najdemo v zgodnjih orkestralnih solo kosih v koncerti v skladbah številnih baročnih in klasičnih skladateljev. Redno se uporablja tudi v operi in danes v jazzu ter popularni glasbi.

Slavna dela s harfo je mogoče najti v "She's Leaving Home" od The Beatles, "Gypsies, Tramps & Thieves" od Cher in 'Boogie Nights' od Heatwavea.

Novice o harfi in godalih

Musikmesse 2016: Yamaha uvesti YEV vrsto električne violine

Pri čemer njegove zasnove navdih iz organskih lepoto wood, preFREEost, čiste linije in udobje v lahki nova serija YEV sestaviti načrt z inovativno Yamaha zvok ustvariti krasen live-uspešnosti instrument.... Več »

7 najboljših instrumentov za otroke mlajše od 7 let

Mnogi starši spodbujajo svoje otroke da začnejo z igranjem instrumenta zgodaj v življenju. Glasba je lahko zabavna in dragocena dejavnost za otroke, vendar je morda težko vedeti, kjer začeti. Predstavljamo našo top izbiro idealnih začetniških instrumentov za otroke, mlajše od 7 let.... Več »