Violončela

Violončelo je strunski instrument, ki je večji od violine vendar manjši od kontrabasa. Uporablja se kot solo instrument in tudi v komornih ansamblih, godalnih orkestrih in simfoničnih orkestrih. Prav tako je priljubljen instrument v številnih sodobnih pop in folk skupinah.

View All Information

Najbolj prodajana violončela

Prikazujemo prvih 26 izdelkov

Izbira prave velikosti violončela

Kot pri vseh glasbilih iz družine strunskih glasbil, je tudi pri violončelu zelo pomembna izbira prave velikosti. Violončelo, ki je premajhno ali preveliko za uporabnika, bo bolj težko igrati. Izbira violončela se navadno določa glede na starost, višino ali dolžino telesa.

1/4 violončelo: običajno ustreza pet do sedem let starimi igralci, višine manjše od 1.2m, in dolžine telesa od 50 do 58 cm.

1/2 violončelo: za sedem do 11-let stare igralce, višine med 1.2 in 1.3m, in dolžine telesa od 66 do 70 cm.

3/4 violončelo: igralci stari 11 do 15 let, višine med 1.4 in 1.5m, in dolžine telesa od 66 do 70 cm.

4/4 violončelo: za odrasle in tiste, ki so višji od 1.5m, z dolžino telesa od 76cm navzgor.

Violončelo - novice

Musikmesse 2016: Yamaha uvesti YEV vrsto električne violine

Pri čemer njegove zasnove navdih iz organskih lepoto lesa, preprostost, čiste linije in udobje v lahki nova serija YEV sestaviti načrt z inovativno Yamaha zvok ustvariti krasen live-uspešnosti instrument.... Več »

7 najboljših instrumentov za otroke mlajše od 7 let

Mnogi starši spodbujajo svoje otroke da začnejo z igranjem instrumenta zgodaj v življenju. Glasba je lahko zabavna in dragocena dejavnost za otroke, vendar je morda težko vedeti, kjer začeti. Predstavljamo našo top izbiro idealnih začetniških instrumentov za otroke, mlajše od 7 let.... Več »

Otroci kot njihovi starši več glasbenih

Philharmonia Orchestra, s sedežem v Londonu, je naročila raziskave ugotoviti, kjer lahko prihajajo glasbeniki jutri.... Več »