Orkestralna glasbila

Orkestralna glasbila sestavljajo ene izmed najbolj priljubljenih ponudb na Gear4music. Serije cenovno dostopnih glasbil za orkester, kot so saksofoni in flavte, evfoniji in francoski rogovi, kot tudi kontrabasi in violine, smo za vas razvijali dolga leta.

View All Information

Najbolj priljubljena orkesterska glasbila

Izvedite več o orkestralnih glasbilih

Vrste klarinetov

Poznamo tri glavne vrste klarinetov, Bb (ali B-flat), alto in bass. Bb se najbolj pogosto uporablja in je morda eden, ki nam najhitreje pade na pamet, ko nekdo omeni besedo klarinet. Na splošno ta šteje za glasbilo, ki je najboljše za začetnike klarineta, pri čemer tudi njegova velikost ustreza začetnikom. Enkrat ko se igralec nauči igrati eno vrsto klarineta, je večinoma enostavno naučiti se igrati enega od sestrinskih glasbil.

Vrste trobent

Razlikujejo se po obliki, dolžini in premeru, in vsaka posebej ima svoj značilen in enostavno razločljiv zvok. Na primer, za kornete je znano, da proizvajajo polnejši, bogatejši in mehkejši zvok kot druge vrste trobent, med katerimi številne ponujajo večjo ostrino in sijaj zvoka.

Drugi dejavnik, ki ga je dobro upoštevati je kupčeva raven usposobljenosti, ker recimo flugelhorn boljše ustreza naprednim glasbenikom. Prebiranje specifikacij različnih trobent lahko pomaga študentom ali mlajšim igralcem pri odločitvi, katera najbolj ustreza njihovim potrebam.

Orkestralna glasbila - novice

Musikmesse 2016: Yamaha predstavil novo Professional in Custom francoski rogovi

Se novi razponi strokovno in Custom rog Pobuniti Yamaha zvok.... Več »

Musikmesse 2016: Yamaha uvesti YEV vrsto električne violine

Pri čemer njegove zasnove navdih iz organskih lepoto lesa, preprostost, čiste linije in udobje v lahki nova serija YEV sestaviti načrt z inovativno Yamaha zvok ustvariti krasen live-uspešnosti instrument.... Več »

Musikmesse 2016: Yamaha razkrije SEVR klarineta

SEVR klarineta ponujajo lep zvok, dosledno kakovost in ugodne cene.... Več »

Musikmesse 2016: Yamaha Xeno umetnik Model "New York" trobente

Uvedba Yamaha YTR-9335 in YTR-9445 Custom serije trobente.... Več »