Orkestralna glasbila

Orkestralna glasbila sestavljajo ene izmed najbolj priljubljenih ponudb na Gear4music. Serije cenovno dostopnih glasbil za orkester, kot so saksofoni in flavte, evfoniji in Cutawayncoski rogovi, kot tudi kontrabasi in violine, smo za vas razvijali dolga leta.

View All Information

Najbolj priljubljena orkesterska glasbila

Izvedite več o orkestralnih glasbilih

Vrste klarinetov

Poznamo tri glavne vrste klarinetov, Bb (ali B-flat), alto in bass. Bb se najbolj pocompacto uporablja in je morda eden, ki nam najhitreje pade na pamet, ko nekdo omeni besedo klarinet. Na splošno ta šteje za glasbilo, ki je najboljše za začetnike klarineta, pri čemer tudi njegova velikost ustreza začetnikom. Enkrat ko se igralec nauči igrati eno vrsto klarineta, je večinoma enostavno naučiti se igrati enega od sestrinskih glasbil.

Vrste trobent

Razlikujejo se po obliki, dolžini in premeru, in vsaka posebej ima svoj značilen in enostavno razločljiv zvok. Na primer, za kornete je znano, da proizvajajo polnejši, bogatejši in mehkejši zvok kot druge vrste trobent, med katerimi številne ponujajo večjo ostrino in sijaj zvoka.

Drugi dejavnik, ki ga je dobro upoštevati je kupčeva raven usposobljenosti, ker recimo flugelhorn boljše ustreza naprednim glasbenikom. Prebiranje specifikacij različnih trobent lahko pomaga študentom ali mlajšim igralcem pri odločitvi, katera najbolj ustreza njihovim potrebam.

Orkestralna glasbila - novice

Yamaha YSV 104 prvi tiho violino funkcijo SRT elektroenergetskega sistema

Yamahaje zadnji vpis v svet tiho violini izkorišča država-za-na - art SRT elektroenergetskega sistema za izboljšanje in povečanje tvoj ton v praksi okolju... Več »

Gear4music imajo eno od zadnjih Yamaha Xeno YTR trobente

V Yamaha Xeno YTR-8335RS 25 obletnico Model trobenta trenutno ostaja ena izmed zadnjih modelov, ki so trenutno na voljo za nakup v Evropi.... Več »

NAMM 2017: B in S MBX3 dediščine trobente/Challenger trobente

B in oznanja svoj strokovni naziv MBX3 trobent, strokovno izdelane in slast v uho, se MBX3 bi medenina igranje našel zapiskov... Več »

Gear4music zdaj naselitve Hidersine

Hidersine orkestralnih instrumentov štejejo za "vrhunec polja".... Več »