Dude

Dude so značilne za folk glasbo Macske in Irske, in se uporabljajo v vojaških godbah, ali kot solo glasbilo, pogosto na formalnih dogajanjih, kot so poroke, ali na festivalih in praznovanjih, kot je Edinbourgh Tattoo. Ustvarjajo polni zvok, ki vsebuje konstanten spremljevalni ton (bordun) in melodično linijo. Zvok dud je popolnoma edinstven - ne da se ga primerjati z ničemer, vendar ga na grobo lahko postavimo med piskajoč zvok oboe in dinamično fanfaro trobente.

View All Information

Dude

Prikazujemo prvih 8 izdelkov

O dudah

Dude morda segajo vse do rimskih ali predrimskih obdobij. Oxford History of Music trdi, da je na Bližnjem vzhodu najden kip v obliki dud iz leta 1000 pr.n.št.

Sestavni deli dud

Vreča je nepredušni rezervoar, ki drži zrak in ureja njegov tok, kar igralcu/ki omogoča ohranjevanje nepretrganega zvoka. Igralec/ka vpihuje zrak v vrečo skozi pihalne cevi ali ga vtiskuje vanjo z uporabo meha. Materiali, ki se uporabljajo za izdelovanje vreč varirajo od živalske kože do sintetičnih materialov.

Chanter je melodijska cev in se igra z obema rokama. Odprta narava cevi pomeni, da igralec/ka ne more preprečiti ustvarjanje zvoka v instrumentu, zato večino glasbe iz dud spremlja konstantni, legato zvok, ki im kot posledico tisti zveneč ter skoraj pretresljiv zvok kakakterističen za te instrumente.

Jeziček chanterja je nameščen na vrhu chanterja in ga igralec/ka uporablja za proizvajanje zvoka.

Piščala na dudah so cevi, ki proizvajajo konstantno harmonično noto tekom igranja. Piščala so običajno oblikovana iz dveh ali več delov z drsečim stikališčem, kar omogoča prilagoditev intonacije.

Vadbeni chanterji na dudah so namenjeni za začetnike/ke tekom učenja igranja, vendar jih uporabljajo tudi bolj izkušeni igralci za vajo in izboljševanje njihovih veščin.

Pihala - novice

Roland V-Accordion posodobitev programske opreme

Roland je pokazala posodobitev programske opreme za FR-8 X V-Accordion.... Več »

7 najboljših instrumentov za otroke mlajše od 7 let

Mnogi starši spodbujajo svoje otroke da začnejo z igranjem instrumenta zgodaj v življenju. Glasba je lahko zabavna in dragocena dejavnost za otroke, vendar je morda težko vedeti, kjer začeti. Predstavljamo našo top izbiro idealnih začetniških instrumentov za otroke, mlajše od 7 let.... Več »

Otroci kot njihovi starši več glasbenih

Philharmonia Orchestra, s sedežem v Londonu, je naročila raziskave ugotoviti, kjer lahko prihajajo glasbeniki jutri.... Več »

Klasična BRIT Award zmagovalcev

Klasična BRIT Awards leta 2013 je potekala sinoči v Royal Albert Hall.... Več »

Zdaj je uradno!- Gear4music je najbolj priljubljen prodajalec glasbil v Veliki Britaniji!

Revija Retail Week je nedavno uvrstila Gear4music.com med deset najbolj priljubljenih spletnih mest za glasbo v Veliki Britaniji.... Več »

Trevor James pihala prispejo na Gear4music.com

Trevor James instrumenti so spoštuje blagovno znamko, prenos več kot 30 let pihala znanja v kakovost izdelkov, ki jih študentom in strokovnjakom.... Več »