Elektro-akustične kitare

Akustične kitare moramo v nekaterih situacijah tudi ojačevati. Elektro-akustična kitara uporablja vgrajen sistem magnetov in predojačevalcev za ojačevanje zvoka. Običajno imajo ti sistemi osnovno 3-band EQ, nadzor porasta in včasih celo uglaševalec.

Najbolj prodajane elektro-akustične kitare

Prikazujemo prvih 33 izdelkov

O elektro-akustičnih kitarah

Elektro-akustične kitare omogočajo akustičnim kitaristom ojačevanje zvok njihove akustične kitare. Medtem ko se električna kitara opira na ojačevanje za ustvarjanje zvoka, akustična kitara se ponavadi ojačuje le za nastope v živo in vadbo. Elektro-akustične kitare se ojačujejo s popowerjo vgrajenih magnetnih sistemov in predojačevalcev. Ti se večinoma napajo z baterijami, in imajo osnovni EQ, ter pocompacto tudi uglaševalec.

Dreadnought elektro-akustična kitara, kot je Yamaha APX500, je trenutno verjetno najbolj priljubljena vrsta elektro-akustične kitare, zahvaljujoč kompromisu med velikostjo in glasnostjo.

Na Gear4music.com imamo na zalogi pestro ponudbo elektro-akustičnih kitar, vključno z različnimi kompleti elektro-akustičnih kitar po stringkih cenah.