Gibson

kitare na Gear4music.com
Gear4music.com

Gibson je prišel daleč, odkar je bila družba ustanovljena pred 100 leti. Prikaži vse informacije

Gibson - najbolj prodajani izdelki

Prikazujemo prvih 15 izdelkov

O Gibson

Gibsonov ustanovitelj, Orville Gibson, je proizvajal mandoline v Michiganu v poznih osemdesetih. Najprej je izumil archtop kitare z uporabo iste vrste pokrova z zvočnici, kot pri violinah. Do leta 1930 je Gibson začel izdelovati tudi flattop akustične kitare, kot tudi prvo komercialno električna kitara z votlim trupom na voljo.

Pozneje v zgodnjih 1950, Gibson uvaja svojo prvo in vse do danes najbolj priljubljeno kitaro, Les Pual, ker so takrat električne kitare doživljale vzpon. Od takrat je Les Paul postals ena najbolj prepoznavnih in priljubljenih kitar, ki so jo radi uporabljali Jimmy Page, Keith Richards, Jeff Beck, Pete Townsend, Slash in še veliko več ikonskih kitaristov.

Gibson je izdal tudi druge priljubljene modele, kot so SG, ES-335 Explorer, Flying V in veliko drugih kitar, ki se uporabljajo v vseh glasbenih zvrteh, od rocka do popa, reggae do bluesa. Ker smo eni od 50 UK Gibson trgovtube z licenco, lahko ponudimo fantastično izbiro Gibson električnih kitar, akustičnih kitar, bas kitar in pribora, po najnižjih cenah na spletu.