Gibson kitare

Gear4music.com

Inovator v ozadju rock 'n' rolla. Gibson izdeluje instrumente zadnjih 100 let. To čutite, ko držite eno od njihovih kitar. Izkoristite naš položaj enega od glavnih licenciranih trgovcev z Gibson kitarami in raziščite ogromno paleto izdelkov in dodatne opreme. Prikaži vse informacije

Gibson - najbolj prodajani izdelki

Prikazujemo prvih 25 izdelkov

O Gibson

Gibsonov ustanovitelj, Orville Gibson, je proizvajal mandoline v Michiganu v poznih osemdesetih. Najprej je izumil archtop kitare z enakim površjem kot pri violinah. Do leta 1930 je Gibson začel izdelovati akustične kitare ravnega površja kot jih poznamo danes, in tudi prvo komercialno razpoložljivo električno kitaro z votlim trupom.

Pozneje v zgodnjih 1950-tih, Gibson uvaja svojo prvo in vse do danes najbolj priljubljeno kitaro, Les Paul, v času ko so električne kitare doživljale vzpon. Od takrat je Les Paul postala ena od najbolj prepoznavnih in priljubljenih kitar, ki so jo radi uporabljali Jimmy Page, Keith Richards, Jeff Beck, Pete Townsend, Slash in še veliko več ikonskih kitaristov.

Gibson je izdal tudi druge priljubljene modele, kot so SG, ES-335, Explorer, Flying V in še mnoge druge, ki se danes uporabljajo v vseh glasbenih zvrsteh, od rocka do popa, reggae do bluesa. Ker smo eni od 50 Gibson trgovcev z licenco v ZK, lahko ponudimo fantastično izbiro Gibson električnih kitar, akustičnih kitar, bas kitar in pribora, po najnižjih cenah na spletu.