Gibson kitare

Gear4music.com

Gibson je prišel daleč, odkar je bila družba ustanovljena pred več kot 100 leti. Naprej so začeli s proizvajanjem mandolin, danes pa so odgovorni za nekatere od najbolj značilnih kitarskih modelov na trgu, predvsem Les Paul in SG, kot tudi Flying V in Explorer modele. Prikaži vse informacije

Gibson - najbolj prodajani izdelki

Prikazujemo prvih 21 izdelkov

O Gibson

Gibsonov ustanovitelj, Orville Gibson, je proizvajal mandoline v Michiganu v poznih osemdesetih. Najprej je izumil archtop kitare z enakim površjem kot pri violinah. Do leta 1930 je Gibson začel izdelovati akustične kitare ravnega površja kot jih poznamo danes, in tudi prvo komercialno razpoložljivo električno kitaro z votlim trupom.

Pozneje v zgodnjih 1950-tih, Gibson uvaja svojo prvo in vse do danes najbolj priljubljeno kitaro, Les Paul, ker so takrat električne kitare doživljale vzpon. Od takrat je Les Paul postala ena od najbolj prepoznavnih in priljubljenih kitar, ki so jo radi uporabljali Jimmy Page, Keith Richards, Jeff Beck, Pete Townsend, Slash in še veliko več ikonskih kitaristov.

Gibson je izdal tudi druge priljubljene modele, kot so SG, ES-335, Explorer, Flying V in veliko drugih kitar, ki se danes uporabljajo v vseh glasbenih zvrsteh, od rocka do popa, reggae do bluesa. Ker smo eni od 50 Gibson trgovcev z licenco v ZK, lahko ponudimo fantastično izbiro Gibson električnih kitar, akustičnih kitar, bas kitar in pribora, po najnižjih cenah na spletu.