Kitarski ojačevalci | Ojačevalci za električna kitaro

Kitarski ojačevalci so izjemnega pomena za oblikovanje zvoka. Mnogi glasbeniki uporabljajo ojačevalce le nekaterih blagovnih znamk, za katere vedo, da njihovo glasbo še posebej značilno obarvajo. V prodajalni Gear4music boste našli ojačevalce topunskih proizvajaltube, kot sta Fender, Orange in Marshall, lahko pa odkrijete kaj novega med blagovnimi znamkami, ki se šele dobro uveljavljajo, npr. Kemper, SubZero ali PRS.

Prikaži vse informacije

Najbolj prodajani kitarski ojačevalci

Kitarski ojačevalci - informacije

Kitarske ojačevalce v grobem razdelimo v dve kategoriji; kombinirani ojačevalci, ki imajo v istem kabinetu ojačevalec in zvočnike, kot na primer Peavey Valveking, in ločene glave ojačevalcev z zunanjimi zvočniki, kot je na primer Orange Terror serija.

Kombinirani ojačevalci ponujajo fantastičen zvok, so zlahka prenosljivi in pocompacto imajo vgrajene dodatke, kot je spring reverb ali efekte.

Ojačevalce, ki so zgrajeni iz posameznih kabinetov, najbolj pocompacto kupijo tisti, ki si želijo preizkušati različne konstrukcijske kombinacije doseganje specifičnih tonov.

V ponudbi imamo vedno ojačevalce, ki imajo najboljši zvok in so najbolj priljubljeni, vključno s slavnimi ojačevalci, kot so Vox Valvetronix, Roland Cube in Laney Nexus.

Kot splošno pravilo, Solid state ojačevalci zagotavljajo čvrst, pročiščen jasen ton, imajo višji attack, in so odzivni na igranje. Zahtevajo manj vzdrževanja, in so sestavljeni iz manj potencialno okvarljivih delov.

Cevni ojačevalci so znani po njihovem izjemno toplem in polnem tonu. S tubenimi ojačevalci lahko dosežete odličen naravni distortion. Cevni ojačevalci se razlikujejo tudi po zvoku.