MIDI klaviature

MIDI klaviature so lahko eden od najbolj koristnih dodatkov vaši studijski opremi. Uporaba MIDI kontroler klaviatur ne povečuje samo vašo učinkovitost, vendar vam tudi omogoča večjo ustvarjalnost z vašo programsko opremo.

Prikaži vse informacije

Najbolj priljubljena MIDI klaviature

O MIDI klaviatureh

MIDI klaviature izgledajo kot tradicionalne glasbene klaviature, vendar ponavadi nimajo že advance vgrajenih zvokov. Namesto tega se MIDI klaviature uporabljajo za ustvarjanje zvoka v kombinaciji z računalnikom in softverski glasbili, ali zunanji moduli.

Danes, lahko skoraj vse MIDI klaviature povežete z računalnikom prek USB povezave. Nekateri modeli imajo tudi ekstra "MIDI IN" ali "MIDI OUT" vrata za povezavo zunanje machinene opreme, kot so sintetizatorji. Ponavadi najdemo MIDI klaviature s 25, 49, 61 ali 88 tipk, vendar skoraj vse imajo octave shift funkcijo, s katero lahko dostopite do celotnega notnega obsega. MIDI klaviature imajo lahko tudi funkcije Modulation Wheel in Pitch Bend za dodatno izražanje. Dodatni gumbi, keys & faderji se lahko pocompacto prilagodijo potrebam kupca, za nadzor elementov programske opreme, ki se odzivajo na MIDI input.

MIDI klaviature ali Master klaviatura, je digitalna naprava, ki pošilja MIDI podatke drugim napravam, ki jih lahko sprejemajo. Najbolj pocompacto se MIDI klaviature uporabljajo za igranje VST ali softverskih glasbil, ki se uporabljajo na računalniku. Poleg tega, se tudi uporablja za pošiljanje programskih sprememb DAW glasbeni programski opremi, s ciljem omogočanja nadzora številnih parametrov brez uporabe miške, ali za sekvenciranje in igranje hardverskih sintetizatorskih modulov. Danes skoraj vsi uporabljajo MIDI, ker se ga lahko prenaša in neposredno povezuje prek USB povezave.