Akustične kitare

Akustične kitare dolgujejo svojo izjemno priljubljenost čistosti zvoka in glasbeni zgodovini, saj so nepogrešljive v vseh zvrsteh sodobne glasbe, od rocka, bluesa in countryja do etno, folka in še česa. Če iščete tradicionalno akustično kitaro, elektroakustično kitaro za odrske nastope ali ukulelo, bendžo ali mandolino, boste pri nas našli zares neverjetno bogato izbiro glasbil.

Prikaži vse informacije

Najbolj priljubljene akustične kitare


Akustične kitare - stvari je treba upoštevati


Kaj je akustično kitaro?

Akustično kitaro je spletena glasbilo, ki je igral z izbiranjem strune s prsti ali peresom. Vibracije strune za akustično kitaro ustvarja zvok, ki je nato glasneje akustično znotraj kitara hollow body ali zvok polje.

Obliko telesa in vrsta lesa vplivajo na kako akustične kitare zvok. Ena izmed najbolj pogostih oblik je "dreadnought", ki zagotavlja polnega okusa zvok z veliko prostornino.


Ki akustična kitara je najboljši za začetnike?

Najboljša akustična kitara je tista, ki bo lastnik, poberi in igra.

Poleg tega, enostavnost uporabe je pomemben dejavnik. Dveh največjih dejavnikov za enostavno uporabo so oblike in velikosti telesa; a full-size fari je lahko težko za otroka igrati na primer. Od tam, preučiti delovanje kitaro. Je "ukrep" kako daleč so strune od fretboard. Visoko dejanje kaže, da je težje igrati in nizko ukrepov lažje igrati.

Vedno je pomembno, da poskrbite, da boste kot naredi zvok kitare. Ko menite, da zvok in nato praktično elemente, boste lahko dobra odločitev, če z akustično kitaro, ki jo iščete v je pravi za vas.


Katere so različne vrste akustično kitaro?

Obstaja (in prodajamo) , velik razpon akustične kitare. Velike razlike v akustične kitare so tip string, levo in desno roko, akustični in Electro-akustične. Electro-akustične je v bistvu akustično kitaro s pick-up v njem. To pomeni, da lahko zasvojen do akustična kitara amp, da zvok amplified na veliko večji glasnost, ki je idealno, če izvajate živo.

Verjetno je, da ko si predstavljate akustično kitaro, Razmišljate o jekla string kitaro. To moči obstati izčrpan fingerstyle ali s peresom, imajo veliko projekcijo in glasnost. Strune so izdelani iz jekla, zato v prvih dneh Bodite pripravljeni za malo obrabe na prste!

Nylon string kitare so ponavadi naveden kot klasične kitare ali španski kitare. Običajno so igrali fingerstyle in predvsem lažje uzrujati kot strune so mehkejše in manj napetosti. Imajo tudi ponavadi Laskati in širše fretboard kot jekla string kitare.