Akustične kitare

Akustične kitare - poiščite eno. Poiščite začetniško kitaro ali vašega življenjskega partnerja za pisanje pesmi. Ponujamo akustične in klasične kitare od največjih imen (vključno z Martin, Taylor, in Fender) skupaj z vso dodatno opremo, ki jo potrebujete. Če iščete elektro-akustično, ponujamo tudi izjemno paleto ojačevalcev in pedalov za akustično kitaro.

Prikaži vse informacije

Najbolj priljubljene akustične kitare

 

Akustične kitare - pomembne informacije pred nakupom

 

Kaj je akustična kitara?

Akustična kitara je strunsko glasbilo, ki se igra z brenkanjem po strunah s prsti ali trzalico. Vibracije strun na akustični kitari ustvarjajo zvok, ki postane še akustično glasnejši znotraj votlega ali resonančnega trupa kitare.

Oblika trupa in vrsta lesa vplivata na zvok akustične kitare. Ena izmed najbolj pogostih oblik je "dreadnought", ki zagotavlja zvok polnega okusa in impozantne glasnosti.

 

Katera akustična kitara je najboljša za začetnike/ce?

Najboljša akustična kitara je tista, ki jo bo lastnik/ca radi vzel/a v roke in igral/a.

Poleg tega, enostavnost uporabe je tudi pomemben dejavnik. Dva največja dejavnika za enostavno uporabo sta oblika in velikosti trupa; Na primer, igranje jumbo kitare v polni velikosti bo morda pretežko za otroka. Potem, preučite tudi napetost kitare. "Napetost" pomeni kako daleč so strune od ubiralke. Visoko napete kitare je praviloma težje igrati, nizko napete kitare pa lažje.

Izredno je pomembno, da vam je zvok, ki ga kitara proizvaja, zares všeč. Potem ko preverite zvok in vse praktične elemente, lažje boste odločili, ali je kitara pred vami res najboljša za vas.

 

Katere so različne vrste akustične kitare?

Na splošno (in v naši ponudbi) obstaja ogromna izbira akustičnih kitar. Akustične kitare se razlikujejo po vrsti strun, ali so oblikovane za levo ali desno roko, ali so akustične ali elektro-akustične. Elektro-akustična kitara je v bistvu akustična kitara z vgrajenim odjemnikom zvoka (pick-upom). To pomeni, da se lahko poveže z ojačevalcem za akustično kitaro, in s tem doseže precej večja glasnost, kar je idealno, če nastopate v živo.

Pogosto, ko si predstavljamo akustično kitaro, razmišljamo o kitari z jeklenimi strunami. Te lahko igrate tako, da prebirate strune s prstmi (finger-picking) ali s trzalico, ponujajo pa ogromno projekcijo in glasnost. Strune so izdelane iz jekla, zato se v prvih dneh pripravite na boleče prste!

Najlonske kitarske strune se ponavadi uporabljajo na klasičnih ali španskih kitarah. Običajno se igrajo s prebiranjem strun s prstmi in so predvsem lažje za igranje ker so mehkejše in manj napete. Ponavadi imajo tudi bolj sploščeno in širšo ubiralko od jeklenih strun.