Trgovina z akustičnimi kitarami

Akustične kitare dolgujejo svojo izjemno priljubljenost čistosti zvoka in glasbeni zgodovini, saj so nepogrešljive v vseh zvrsteh sodobne glasbe, od rocka, bluesa in countryja do etno, folka in še česa. Če iščete tradicionalno akustično kitaro, elektroakustično kitaro za odrske nastope ali ukulelo, bendžo ali mandolino, boste pri nas našli zares neverjetno bogato izbiro glasbil.

Prikaži vse informacije

Najbolj priljubljene akustične kitare

Izvedite več o akustičnih kitarah

Akustična kitara je strunsko glasbilo, ki se igra ubiranjem strun s prsti ali z uporabo trzalice. Vibracija strun na akustični kitari ustvarja zvok, ki se akustično še okrepi znotraj trupa kitare. Nastopi z akustično kitaro včasih zahtevajo dodatno ojačevanje zvoka, kar se navadno doseže z igranjem v mikrofon, poleg tega imajo nekatere akustične kitare tudi tako imenovano "pickup" funkcijo, ki omogoča povezovanje z ojačevalcem za akustične kitare na podoben način kot električne kitare.

Kakšne so razlike med različnimi vrstami akustičnih kitar?

Obstaja več različnih vrst akustičnih kitar, ki se uporabljajo za različne glasbene sloge. Klasična kitara - včasih ji rečemo koncertna ali španska - ima običajno šest najlonskih strun. Na splošno se uporablja za igranje klasične glasbe. Pocompacto se igra ubiranjem, ne brenkanjem, in ima ravno ubiralko. Zvok klasične kitare je mehkejši kot pri akustični kitari z jeklenimi strunami, ki ima glasnejši in hkrati čistejši zvok.