Ritem naprave

Ritem naprave so že desetletja centralni element zvoka Hip-Hop in plesne glasbe. Izvajalci, ki so tako raznolika kot Timbaland, The Orb in New Order so pomagali, da Rolandova izvirna TR-909 in TR-808 postaneta klasika v glasbenem dizajnu.

Prikaži vse informacije

Najbolj priljubljena ritem naprave

O ritem napravah

Ritem naprave izkoriščajo sample ali sintezo zaradi sekvenciranja ali zapisa bobnarskih elementov, in sicer z uporabo padov ali gumbov. Večina, tako kot Elektron Machinedrum, vključuje step-sekvencer, ki uporabnikom omogoča uporabnikom sekvenciranje ritma, korak-po-korak. Takšne ritem naprave so neverjetno vsestranske, ter ponujajo možnost ustvarjanja melodičnih bobnarskih zaporedij, poleg že običajnih bobnarskih zvokov. Uporaba samplov in time-stretching funkcije še dodatno razširja nadaljnje možnosti, ki jih ritem naprave ponujajo, in omogoča ustvarjanje cele vrste novih zvokov iz izvirnega samplea.

Ponavadi, omogočajo tudi on-the-fly sampliranje in snemanje v realnem času. Tako kot so priljubljeni v elektronski glasbi, se jih lahko uporablja tudi namesto bobnarja, kjer le-ta ni na voljo ali ni zaželen/a.

Softverski studiji vedno več vsebujejo enote ritem naprav, ki ponujajo razsežne zmožnosti sampliranja. Uporaba MIDI kontrolerjev, kot je Korg PadKontrol vam lahko da občutek in interakcijo hardver ritem naprave v paketu programske opreme.