Bobni in tolkala

Bobni in tolkala sestavljajo eno od naših najobsežnejših ponudb na Gear4music.com s številnimi seti bobnov, ki jih priporočajo nekateri od največjih imen v bobnarskem svetu - imamo Lars Ulrichove najljubše komplete akustičnih bobnov od Tama, kot tudi Zildjian činele, ki jih obožuje Travis Barker.

Prikaži vse informacije

Najbolj priljubljeni kompleti bobnov

Izvedite več o bobnih

Kateri različni seti bobnov so razpoložljivi?

Kompleti bobnov in činel proizvajajo različne zvoke, ko jih udarjamo, odvisno od njihove velikosti. Obstajata dve glavni konfiguraciji za nastavitev bobenskih setov, ki temeljijo na naslednjem - rocku in zlitju (fusion). V rock konfiguraciji bobenskih setov, običajno je bas boben največji del seta, s premerom 22 inčov, in mu sledi večji talni tom boben premera 16 inčov. Manjši tom bobni na stojalih se bodo verjetno razlikovali v velikosti, kjer bo en boben imel premer 12 inčov, drugi pa 13 inčov, medtem ko bo navadni snare boben imel premer okrog 14 inčov.

Fusion bobenski seti ponavadi ne vključujejo večjega talnega tom bobna, namesto katerega pa imajo tri manjša tom bobna na stojalih, s premerom 10 inčov, 12 inčov, in 14 inčov. Bas boben je tudi včasi manjši od 22 inčov, pri čemer je običajna velikost 20 inčov.

Junior seti bobnov so manjši, prilagojeni mlajšim igralcem, kot naprimer Junior 5-delni bobenski komplet - ki je narejen za igralce pet do deset let starosti - in je sestavljen iz bas bobna premera 16 inčov, snare bobna premera 12 inčov, večjega tom bobna premera 13 inčov in manjših tom bobnov premera 10 in 11 inčov.

Katere so prednosti kompletov elektronskih bobnov?

Elektronski bobni in činele lahko proizvajajo toliko glasnost, kot si jo želite. Če dodate še slušalke, nihče vas ne bo slišal med vadbo. Zaradi tega so ti kompleti primerni za ljudi, ki živijo v nesporedni bližini drugih ljudi, ali za profesionalce, ki želijo imeti možnost točnega monitoringa, katero ponujajo slušalke. Celotni seti zavzamejo manj FREEora kot tradicionalni seti, in jih lahko tudi zapakirate. To je idealno za ljudi, ki jima pomanjkuje FREEora v bivališču, ali za nastopajoče glasbenike. Večina kompletov elektronskih bobnov ima advance vgrajene pesmi in metronome, zraven katerih lahko igrate, kar pomeni da imate dobro izhodišče za vadbo.

Ker imate nadzor nad zvokom vašega kompleta elektronskih bobnov, vam to omogoča igranje različnih stilov z enim samim setom bobnov. Nekateri seti elektronskih bobnov vam celo omogočajo urejanje zvoka in nalaganje vaših lastnih zvokov! Drugi seti elektronskih bobnov imajo izjemno realističen zvok akustičnih bobnov. Seveda je vse navedeno odvisno tudi od vašega proračuna, ker dražji kompleti elektronskih bobnov ponujajo tudi bolj realistične zvoke.