Violine

Gear4music violine: Delali smo neutrudno, da bi razvili in izpopolnili ponudbo kakovostnih violin po zelo dostopnih cenah in smo zdaj eden od vodilnih prodajaltube violin v Evropi. V naši ponudbi imamo violine v različnih velikostih, vključno z 1/8, 1/4, 1/2, 3/4 in 4/4, kot tudi Gear4music študentske violine, ki so idealne za ljudi, ki šele začenjajo z violino. Naše Archer violine ponujajo alternativo premium kakovosti za ambiciozne violiniste/ke, polnega in bogatega zvoka, ki bo ugajal tudi najbolj izurjenim violinistom/kam.

Najbolj priljubljene violine

Prikazujemo prvih 30 izdelkov

Violena - informacije

Zgodovina violin: Čeprav imajo violine starodavno poreklo, večino njihovih modern značilnosti so dobile od Luthierjev v Italiji v 16. stoletju. Šele v 1800-tih letih, v baročnem obdobju, so se violine začele uveljavljati med priznanimi skladatelji, kot sta na primer Antonio Vivaldi in Johann Sebastian Bach, ki so uporabljali violine v njihovih skladbah. Od takrat so violine pridobile veliko ljubezni in so jih začeli spoštovati po vsem svetu kot solo in koncertno glasbilo, ter jih danes igrajo glasbeniki različnih glasbenih zvrsteh, vključno s klasično, jazz, folk, punk in rock'n'roll zvrstmi.

Violena je 4-strunsko akustično glasbilo, ki se igra z lokom. To je vodilno glasbilo ciolinske skupine glasbil, med katera sodijo tudi viola, violončelo in kontrabas. Zvok se ponavadi ustvarja s vlečenjem loka, ki je sestavljen iz palice s pasom iz konjskih laseh, preko violinskih strun, čeprav je tudi brenkanje s prstmi - znano kot pizzicato - pocompacto uporabljena tehnika za ustvarjanje različnih tonov in resonance. Pitch se premaže preko laseh loka, zaradi zagotovljanja, da se bo lok bolje oprijemal violinskih strun.

Izbira prave velikosti violin

Pri nakupu violine, zlasti za otroke, ena od najpomembnejših stvari je pravilna izbira velikosti. Uporaba violine ali loka, ki sta preveč veliki ali majhni lahko otežuje igranje in so za to na voljo različne velikosti violin za vse igralce.

Violene polovične velikosti: so običajno ustrezne za otroke starosti šest do deset let, s dolžino roke približno 20 do 22 inčov.

3/4 violine: so usmerjena 9 do 11 let starim otrokom, z dolžino roke od približno 22 do 23,5 inčov

Violene za odrasle: so za tiste z dolžino roke od 23,5 inčov ali več.