Orkestralna glasbila

Odkrijte kolekcijo orkestralnih glasbil in opreme od najbolj iskanih imen v svetu godal, trobil, pihal in orkesterskih tolkal.

Prikaži vse informacije

Najbolj priljubljena orkesterska glasbila

Izvedite več o orkestralnih glasbilih

Vrste klarinetov

Poznamo štiri glavne vrste klarinetov, Bb (ali B-flat), soprano, alto in bass. Bb se najpogosteje uporablja in je morda eden, ki nam najhitreje pade na pamet, ko nekdo omeni besedo klarinet. Na splošno ta šteje za glasbilo, ki je najboljše za začetnike/ce klarineta, pri čemer tudi njegova velikost ustreza začetnikom/cam. Enkrat ko se igralec/ka nauči igrati eno vrsto klarineta, je večinoma enostavno naučiti se igrati na eno od sestrinskih glasbil.

Vrste trobent

Razlikujejo se po obliki, dolžini in premeru, in vsaka ma svoj značilen in enostavno razločljiv zvok. Na primer, za kornete je znano, da proizvajajo polnejši, bogatejši in mehkejši zvok kot druge vrste trobent, med katerimi številne ponujajo večjo ostrino in sijaj zvoka.

Drugi dejavnik, ki ga je dobro upoštevati je kupčeva raven usposobljenosti, ker recimo flugelhorn boljše ustreza naprednim glasbenikom/cam. Prebiranje specifikacij različnih trobent lahko pomaga študentom/kam ali mlajšim igralcem/kam pri odločitvi, katera trobenta najbolj ustreza njihovim potrebam.