MIDI klaviature

MIDI klaviature so lahko eden od najbolj koristnih dodatkov vaši studijski opremi. Uporaba MIDI kontroler klaviatur ne povečuje samo vašo učinkovitost, vendar vam tudi omogoča večjo ustvarjalnost z vašo programsko opremo. Te klaviature se običajno povežejo z računalnikom prek USB-ja in se lahko dodelijo programskim VST , DAW , sintetizatorjem in samplerjem.

Prikaži vse informacije

Najbolj priljubljene MIDI klaviature

O MIDI klaviaturah

MIDI klaviature izgledajo kot tradicionalne glasbene klaviature, vendar ponavadi nimajo že vnaprej vgrajenih zvokov. Namesto tega se MIDI klaviature uporabljajo za ustvarjanje zvoka v kombinaciji z računalnikom in softverski glasbili, ali zunanji moduli.

Danes, lahko skoraj vse MIDI klaviature povežete z računalnikom prek USB povezave. Nekateri modeli imajo tudi ekstra "MIDI IN" ali "MIDI OUT" vrata za povezavo zunanje opreme, kot so sintetizatorji. Ponavadi najdemo MIDI klaviature s 25, 49, 61 ali 88 tipk, vendar skoraj vse imajo 'octave shift' funkcijo, s katero lahko dostopite do celotnega notnega obsega. MIDI klaviature imajo lahko tudi funkcije 'Modulation Wheel' in 'Pitch Bend' za dodatno izražanje. Dodatni gumbi, tipke & faderji se lahko pogosto prilagodijo za nadzor elementov programske opreme, ki se odzivajo na MIDI vhod.

MIDI klaviatura ali Master klaviatura je digitalna naprava, ki pošilja MIDI podatke drugim napravam, ki jih lahko sprejemajo. Najbolj pogosto se MIDI klaviature uporabljajo za igranje VST ali softverskih glasbil na računalniku. Poleg tega, se tudi uporablja za pošiljanje programskih sprememb DAW glasbeni programski opremi, s ciljem omogočanja nadzora številnih parametrov brez uporabe miške, ali za sekvenciranje in igranje hardverskih sintetizatorskih modulov. Danes skoraj vsi uporabljajo MIDI, ker se ga lahko prenaša in neposredno povezuje prek USB povezave.