Klavirji in klaviature

Raziščite obsežno paleto klavirjev in klaviatur, od najbolj spoštovanih imen v industriji kot so Yamaha in Casio, kot tudi cenovno dostopne Gear4music klaviature in klavirje.

Prikaži vse informacije

Najbolj priljubljeni digitalni klavirji in klaviature

Akustični klavirji v primerjavi z digitalnimi klavirji

Ker digitalni klavirji in klaviature temeljijo na sampliranju, lahko proizvedejo celo vrsto zvokov drugih glasbil. Na primer, glasbeniki/ce lahko izbirajo med glasbili kot so flavte, čembala, brenkala in tolkala, kar pomeni, da so digitalni klavirji in klaviature izjemno prilagodljivi.

Digitalni klavir ima obtežane tipke, kar dodatno posnema občutek akustičnega glasbila. Pri Yamaha YDP140 digitalnem klavirju, tipke nižjih tonov so težje na dotik, medtem ko so tipke višjih tonov lažje.

Prednosti digitalnega klavirja

Prednosti igranja digitalnega klavirja ali klaviature so številne, v primerjavi z akustičnimi klavirji. Na primer, imajo lahko vgrajene ritmične zmožnosti za spremljanje igralk/cev. Poleg tega, ker digitalni klavir nima strun, ga nikoli ni potrebno uglaševati, kar lastniku/ci prihranja čas in denar.

Digitalni klavir ali klaviatura uporabnikom/cam omogoča uporabo Musical Instrument Digital Interface (MIDI), kar pomeni, da lahko komunicirajo, nadzorujejo in se sinhronizirajo z drugimi elektronskimi glasbili, računalniki in opremo. Primer klaviature s to zmožnostjo je M-Audio ProKeys Sono z 88-imi tipkami.

Digitalni klavirji so lahko razmeroma prenosni, ker so manjši in lažji od tradicionalnih alternativ in pogosto delno razstavljivi za namene prevoza. Uporabniki/ce lahko tudi tiho igrajo, če priključijo slušalke na glasbila.