Zasebnost in piškotki

Posodobljeno 12. oktobra 2018 ob 08:37

Gear4music se v celoti zavezuje k spoštovanju vaše zasebnosti, in varovanju vseh podatkov, ki nam jih posredujete. Ta Pravilnik o zasebnosti določa podrobnosti o podatkih, ki jih lahko zberemo od vas in kako jih lahko uporabimo. Pravilnik o zasebnosti je treba brati skupaj, in kot dodatek Pogojem in pravilom ter Pravilniku o piškotkih. Prosimo da Pravilnik o zasebnosti pozorno preberete. Pravilnik o zasebnosti velja samo za vašo uporabo spletne strani Gear4music. Partnerske ustanove, ki ponujajo finančne možnosti (npr. Klarna ali V12) ali druga povezana spletna mesta, ki jih najdete na našem spletnem mestu, lahko tudi zbirajo podatke in si njihove Pravilnike o zasebnosti lahko preberete na njihovih spletnih straneh.

Gear4music je zavezan k spoštovanju Zakona o varstvu podatkov iz leta 2018 in splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Ti so navedeni v tem pravilniku o zasebnosti kot "zakoni o varstvu podatkov". Zakoni o varstvu podatkov vam dajejo različne pravice glede načina shranjevanja in uporabe vaših podatkov. Te so navedene spodaj v odstavku "Vaše pravice v skladu z zakoni o varstvu podatkov".

V tem Pravilniku o zasebnosti, se vsa sklicevanja na "Gear4music", "mi" ali "nas" berejo kot sklicevanja na Gear4music Limited (ZK številka podjetja 3113256), Holgate Park Drive, York, YO26 4GN, Združeno kraljestvo, ki bo nadzornik vseh osebnih podatkov, obdelanih na način kot je opisano v tem Pravilniku o zasebnosti. Za namene zakonov o varstvu podatkov, Gear4music Limited je upravljavec podatkov z registrsko številko ICO: Z3024686.

Prosimo da se obrnete na Gear4music-ovega uradnika za varstvo podatkov, če želite vložiti zahtevo v skladu z Zakonom o varstvu podatkov ali EU Uredbo o varstvu podatkov, ali če imate kakršnakoli vprašanja o vaših osebnih podatkov.

Uradnik za varstvo podatkov
Gear4music Limited
Holgate Park Drive
York
YO26 4GN
Združeno kraljestvo
E-pošta: dataprotection@gear4music.com

Če ste po prejemu odgovora od uradnika za varstvo podatkov še vedno nezadovoljni, se lahko obrnete na informacijskega pooblaščenca. Nadaljne podrobnosti o tem kako lahko nadaljujete z vašo pritožbo je mogoče najti na spletni strani informacijskega pooblaščenca.

Da bi vam olajšali pregled tistih delov Pravilnika o zasebnosti, ki veljajo za vas, smo dokument razdelili na štiri dela. Prosimo, vzemite čas, da preberete Odstavek 1 (Splošno), in Odstavek 2 (Trgovina in izobraževanje), če je ustrezno. Če se prijavljate za delovno mesto v Gear4music, prosimo preberite tudi Odstavek 3 (Kandidati). Obstaja tudi četrti odstavek, vkolikor vložite uradno zahtevo po podatkih v imenu policije ali javnega organa. Prosimo upoštevajte, da izdelke ne prodajamo otrokom. Prodajamo otroške izdelke, ki jih lahko kupijo odrasli. Če ste mlajši od 18 let, spletne strani Gear4music lahko uporabljate in svoje osebne podatke delite samo pod nadzorstvom roditelja oziroma skrbnika.

V tem Pravilniku o zasebnosti bo uporaba naslednjih besed imela naslednji pomen:

»Račun« pomeni uporabniški račun, ki ga ustvari stranka ali kandidat prek ustreznih spletnih mest.

"Kandidat" je posameznik, ki nam posreduje osebne podatke z namenom razmišljanja o in/ali prijave za delovno mesto.

"Osebni podatki" ao informacije iz katerih je mogoče določiti identiteto živega posameznika. Primeri osebnih podatkov vključujejo (vendar niso omejeni na) ime in priimek, dom ali drug fizični naslov, e-poštni naslov, telefonsko številko, zgodovino dela in druge kontaktne podatke.

"Obiskovalec" je posameznik, ki obišče našo spletno stran.

"Spletna stran" pomeni spletno mesto Gear4music.com, vključno z https://www.gear4music.com/information/recruitment in vsemi mednarodnimi domenami (.be .cz .dk .de .es .fr .ie .it .nl .no .at .pl .pt .si .ch .sk. fi .se .co.uk)

"vi", "vaše" so vsi, ki komunicirajo z našo spletno stranjo, vključno s kandidati, strankami in obiskovalci.

ODSTAVEK 1: SPLOŠNO

Gear4music je v celoti zavezan spoštovanju vaše zasebnosti in zaščiti vseh informacij, ki jih posredujete. Podatke, ki jih posredujete uporabljamo le za obdelavo naročil oddanih na Gear4music spletnem mestu, za obveščanje o pomembnih spremembah naše storitve in občasno za obveščanje o ustreznih izdelkih ali storitvah, ki jih ponujamo v skladu z našimi pravili za neposredno trženje. Vaše podatke ne bomo posredovali tretjim osebam v tržne ali raziskovalne namene. Upoštevajte, da lahko obdržimo vse podatke, ki jih posredujete na tej spletni strani, tudi če ne dokončate registracije v postopku »Registracija novega računa«. Takšni kontaktni in ostali podatki se bodo mogoče uporabili če želimo stopiti v stik z vami, in vas vprašati zakaj niste dokončali registracije.

Pogoje si lahko vedno ogledate preko te URL povezave, povezava do pogojev pa vam bo poslana vsakič, ko oodate naročilo. Za prihodnje potrebe lahko shranite kopijo teh pogojev na računalnik. Imate pravico dostopa do vaših osebnih podatkov in pravico, popravljanja, blokiranja, in brisanja podatkov kadar koli želite.

1. Katere osebne podatke zbiramo

Naš primarni cilj zbiranja vaših osebnih podatkov je ponudba mirnega, učinkovitega in osebnega doživetja pri uporabi našega spletnega mesta. To nam omogoča ponudbo storitev in funkcij, ki zelo verjetno ustrezajo vašim potrebam, in prilagajanje naših storitev za zagotovitev lažjih in bolj učinkovitih izkušenj nakupa.

Za celovito uporabo našega spletnega mesta in nakupovanje, morate se registrirati kot kupec, kjer nam boste morali poveriti vaše kontaktne informacije in nekatere druge informacije, potrebne za obdelavo oddanih naročil. Na podlagi vašega vedenja na našem spletnem mestu, samodejno sledimo nekaterim informacijam, ki so povezane z vami. Te podatke uporabljamo za notranje raziskave demografije naših uporabnikov, interesov in vedenja, in sicer z namenom boljšega razumevanja naših uporabnikov, in ponudbe boljše storitve.

Uporabljamo spletno analitično orodje za analizo uporabe spletnega mesta, načina na kateri naši uporabniki prispevajo na naše spletno mesto, kaj počnejo na spletnem mestu, kateri brskalnik uporabljajo, na katerem operacijskem sistemu itn. Vendar pa, navedeni analitični podatki, zbrani preko JavaScript oznake na straneh našega spletnega mesta, niso povezani z osebnimi podatki.

Ko dostopate do naših spletnih mest prek kakršnihkoli naprav ali kupujete prek spletnega mesta, lahko v skladu s tem pravilnikom zberemo, shranimo in uporabimo nekatere vaše osebne podatke. Za registracijo ali nakup na spletnih straneh, vas prosimo za:
- ime
- epoštni naslov
- poštni naslov
- telefonske kontaktne podatke

Ko opravite nakup, bodo naši ponudniki plačilnih storitev prav tako zbrali in obdelali podatke vaše kreditne kartice ali druge podatke o plačilu. Če nam pišete, lahko tudi shranimo zapis navedene korespondence.

Prav tako lahko zbiramo podatke o vaših obiskih spletnih mest, ki vas ne morejo identificirati, vendar zabeležijo vašo uporabo naših spletnih strani, vključno z, na primer, podrobnosti o tem, kako dolgo ste uporabljali spletno mesto in vsebino.

V skladu s trenutnimi predpisi o piškotkih lahko zberemo tudi naslov vašega računalnika, da bi lažje prilagodili storitev vaši lokaciji.

Nazadnje bomo morda prejeli informacije o vas od tretjih oseb (na primer kreditne referenčne agencije), ki so zakonito upravičeni do razkritja teh informacij.

2. Kje, kako in za koliko časa hranimo vaše osebne podatke

Podatki, ki jih zberemo od vas (vključno z osebnimi podatki), bodo mogoče preneseni in shranjeni na različnih destinacijah. To ne vključuje destinacije zunaj območja Evropskega gospodarskega prostora (EGP). Podatke bo mogoče obdelovalo osebje, ki deluje na različnih lokacijah zunaj EGP, in sodeluje z nami ali z enim od naših ponudnikov storitev razvoja spletnih strani, spletnega preizkušanja (znanega tudi kot "etično hakiranje"), gostovanja, povezpvanja ali telekomunikacij. Če nam posredujete svoje podatke (vključno z osebnimi podatki), se strinjate s tem prenosom, shranjevanjem in obdelavo. Naredili bomo vse potrebne ukrepe, da zagotovimo, da se vaši podatki obravnavajo varno in v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti.

Na žalost prenos informacij prek interneta ni vedno popolnoma varen. Čeprav se bomo potrudili, da bomo zaščitili vaše osebne podatke, ne moremo zagotoviti varnosti vaših podatkov, preden so posredovani na našo spletno stran; vsak prenos je na lastno odgovornost. Ko bomo prejeli vaše podatke, bomo za preprečitev nepooblaščenega dostopa uporabili stroge postopke in varnostne funkcije.

Uporabljamo le podatke, ki jih posredujete za obdelavo naročil oddanih na spletnem mestu Gear4music. Te informacije bomo hranili tako dolgo, kot je to potrebno v skladu z vašim garancijskim sporazumom, v skladu z zakonodajo EU in nacionalnimi predpisi o potrošniških pravicah ali dokler ne potečejo ustrezne zahteve glede skladiščenja od finančnih in davčnih organov. Ko nimamo zakonite poslovne potrebe za obdelavo vaših osebnih podatkov, jih bomo izbrisali ali anonimizirali ali, če pa to ni mogoče (na primer, ker so bili vaši osebni podatki shranjeni v arhivu varnostnih kopij), bomo varno shranili osebne podatke in jih ločili od nadaljnje obdelave, dokler jih ne bo mogoče izbrisati.

Če ste nam dali vaše soglasje, da vas obveščamo o naših ekskluzivnih ponudbah in popustih, bomo vaše podatke shranili, dokler ne zaprosite izvzetje iz našega neposrednega trženja ali dokler ne izkoristite svoje pravice, da prekličete soglasje k naši obdelavi vaših osebnih podatkov v kateri koli drugi obliki.

3. Kako uporabljamo podatke, ki jih zbiramo od vas

Podatke, ki smo jih zbrali, uporabimo za obdelavo vašega naročila. Z oddajo naročila bodo vaši osebni podatki deljeni s prodajnimi, službami za stranke in skupinami za izpolnjevanje skladišč v Gear4music. Prav tako moramo svoje podatke posredovati ustreznim kurirskim podjetjem tretjih strank, da bi naročilo oddali na vaš naslov za dostavo.

Naša pravna podlaga za zbiranje in uporabo zgoraj opisanih osebnih podatkov bo odvisna od osebnih podatkov in specifičnega konteksta, v katerem jih zbiramo. Vendar, navadno bomo zbirali osebne podatke od vas samo
- če imamo vašo privolitev,
- če potrebujemo osebne podatke za izvršitev pogodbe z vami, ali
- če je obdelava v naših legitimnih interesih in ni preklicana z vašimi pravicami.

V nekaterih primerih imamo lahko tudi zakonsko obveznost zbiranja osebnih podatkov od vas. Če vas prosimo, da osebne podatke posredujete v skladu z zakonsko zahtevo ali zaradi sklepanja pogodbe z vami, vam bomo to v ustreznem časovnem obdobju pojasnili in vam svetovali, ali je zagotavljanje vaših osebnih podatkov obvezno ali ne (in tudi morebitne posledice, če ne navedete svojih podatkov). Podobno, če zbiramo in uporabljamo vaše osebne podatke na podlagi naših legitimnih interesov (ali tistih od tretje stranke), vam bomo v ustreznem časovnem obdobju pojasnili, katere so te legitimne koristi.

Naše ekskluzivne ponudbe in popusti po elektronski pošti (neposredno trženje)
Ko se registrirate kot nova stranka na spletnem mestu Gear4music, se lahko prijavite za ekskluzivne ponudbe in popuste po elektronski pošti. Če označite polje »sprejem«, nam podarite soglasje, da na vaš e-poštni naslov pošiljamo redne prodajne novice in posebne ponudbe, popuste in tekmovanja. Kasneje se lahko kadar koli odjavite, tako da: se prijavite v svoj račun in spremenite svoje komunikacijske nastavitve, ali kliknete povezavo »odjava« na dnu naših e-poštnih sporočil, ali stopite v stik z našim oddelkom za podporo strankam. Upoštevajte, da se odjava ne nanaša na bistvena storitvena sporočila, kot so potrditev naročila in sporočila o odpremi.

Če ste registrirali račun, preden smo vključili polje za sprejem ob registraciji, ste namesto tega imeli možnost da onemogočite naša tržna e-poštna sporočila v skladu z Zakonom o varstvu podatkov Združenega kraljestva iz leta 1998 in Pravili o zasebnosti in elektronskih komunikacijah iz leta 2003. Ko kupite nekaj od nas, nam posredujete vaše kontaktne podatke in ne onemogočite tržna sporočila, potem verjamemo, da imate legitimen interes za naše izdelke in storitve in da z veseljem sprejemate trženje od nas o podobnih izdelkih ali storitvah, čeprav niste posebej dali soglasje. Posledično vam bomo še naprej pošiljali e-pošto po uveljavitvi novih predpisov o varstvu zasebnosti in podatkov 25. maja 2018. Seveda bomo vaše podatke obdelovali v skladu z načeli obdelave na podlagi nove Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) in seveda vi se lahko kadarkoli odjavite.

Naša storitev pošiljanja opomnikov glede opuščenega postopka dokončanja nakupa
Če ste ustvarili račun in  zapustili spletno mesto Gear4music z izdelkom v košarici, preden ste dokončali nakup, Gear4music vam bo poslal e-poštno sporočilo. Za predmetno storitev sodelujemo z Ve Global UK Limited (Št. podjetja 10706696), katerega sedež je v White Collar Factory, Old Street Yard, London, EC1Y 8AF. Gear4music bo s podjetjem Ve Global delil vaš e-poštni naslov, datum transakcije, ID transakcije in vrednost. Gear4music in Ve Global sta, vključno z vami, skupni nadzorniki v zvezi s to storitvijo. Odgovornosti podjetja Ve Global povezane s predmetno storitvijo so določene v njihovem pravilniku o zasebnosti na: https://www.ve.com/privacy-policy

Komu in zakaj lahko razkrijemo vaše podatke
Gear4music nikoli ne bo prodal vaših podatkov nobeni tretji osebi. Vendar lahko vaše osebne podatke razkrije tretjim osebam, če to dovoljuje zakon, in sicer:
(a) z vašim soglasjem;

(b) našim dobaviteljem, da bi jim pomagali pri zagotavljanju naših storitev, kar vključuje:
- kurirje in drugi logistične partnerje, ki vam zagotavljajo dostavo blaga;
- našega ponudnika storitev upravljanja odnosov s strankami (kar nam omogoča, na primer, pošiljanje prilagojenih e-poštnih sporočil);
- našega ponudnika storitev za shranjevanje in upravljanje datotek, če nam neposredno pošljete e-pošto;
- našega ponudnika plačilnih storitev za obdelavo vašega plačila, ko izvajate nakup; in
- našo programsko opremo za podporo uporabnikom, če se obrnete na našo ekipo za podporo;

Uporaba vaših osebnih podatkov s strani dobavitelja je lahko podvržena njihovim lastnim pravilnikom o zasebnosti, ki so na voljo na njihovih spletnih straneh in vam predlagamo, da se seznanite z zgoraj navedenimi zadevnimi okoliščinami.

(c) če smo dolžni razkriti ali posredovati vaše podatke, zaradi izpolnjevanja kakršnekoli zakonske obveznosti ali da bi uveljavili ali izpolnili naše pogoje in druge sporazume; ali za zaščito naših pravic, lastnine, ali varnosti, naših uporabnikov ali drugih. To vključuje izmenjavo informacij z drugimi družbami in organizacijami zaradi varovanja pred goljufijami in zmanjševanja kreditnega tveganja.
 

4. Posodobitev vaših podatkov

Vse informacije lahko urejate v vašem računu. Vaša je odgovornost:
- Da se zaščitite pred nepooblaščenim dostopom do vašega računa.
- Da se odjavite iz vašega računa, ko ga ne uporabljate.
- Da obdržite skrivnost vaših podatkov za prijavo.

5. Vaše pravice v skladu z zakoni o varstvu podatkov

V skladu z zakoni o varstvu podatkov imate določene pravice, vključno s:
1. Pravico, da kadar koli umaknete svoje soglasje k naši obdelavi vaših osebnih podatkov.
2. Pravico, da izvedete katere osebne podatke imamo o vas v naši podatkovni bazi in kako obdelujemo te podatke.
3. Pravico zahtevati, da vam dostavimo kopijo (v običajno uporabljeni elektronski obliki) vseh osebnih podatkov, ki jih imamo o vas. Če ne ponovite večkratnih zahtev, vam ne bomo zaračunali pristojbine za predložitev kopije teh podatkov.
4. Pravico zahtevati ureditev vseh netočnih ali nepopolnih osebnih podatkov, ki jih imamo o vas.
5. Pravico zahtevati, da nepovratno izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas (tako imenovana "Pravica biti pozabljen"). Upoštevajte, da obstajajo omejene okoliščine, v katerih imamo zakonsko pravico zavrniti izpolnjevanje te zahteve.
6. pravico zahtevati, da posredujemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas (v strukturirani, pogosto uporabljani in strojno berljivi obliki) v informacijsko okolje druge organizacije. Upoštevajte, da smo zakonsko dolžni izpolniti to zahtevo le, če je to tehnično izvedljivo za nas.

Če želite uveljavljati katero od zgoraj navedenih pravic, se obrnite na našega pooblaščenca za varstvo podatkov.

Če uveljavljate katero koli od zgoraj navedenih pravic, bomo vašo zahtevo obdelali takoj, ko bo to izvedljivo in v vsakem primeru v roku enega meseca.

6. Povezave z drugimi spletnimi stranmi

Naša spletna stran lahko vsebuje povezave, ki vam omogočajo, da obiščete druga spletna mesta, ki bi vam lahko bila zanimiva. Ko pa te povezave uporabite in zapustite našo spletno stran, nimamo nobenega nadzora nad to drugo spletno stranjo. Zato ne moremo biti odgovorni za zaščito in zasebnost vseh informacij, ki jih posredujete ob obisku takšnih spletnih mest. Bodite previdni in si oglejte izjavo o zasebnosti, ki velja za zadevno spletno stran.

7. Vaša privolitev

Če se strinjate s pogoji našega pravilnika o zasebnosti, potem soglašate z zbiranjem, shranjevanjem, obdelavo in souporabo vaših osebnih podatkov in drugih podatkov na podlagi zgoraj navedenega.

Piškotki

Na našem spletnem mestu uporabljamo več različnih piškotkov. Če ne veste kaj so piškotki in kako jih lahko nadzorujete ali izbrišete, potem vam priporočamo, da obiščete http://www.aboutcookies.org za podrobna navodila.

Spodaj opisujemo piškotke, ki jih uporabljamo na tej spletni strani, in razloge njihove uporabe. Trenutno sledimo politiki "implicitnega soglasja", kar pomeni da domnevamo, da ste s to uporabo zadovoljni. Če se z njo ne strinjate, potem tega spletnega mesta bodisi ne uporabljajte, ali izbrišite Gear4music.com piškotke, pridobljene z obiskom tega spletnega mesta, ali strani brskajte z uporabo anonimne uporabniške nastavitve vašega brskalnika (imenovane "Incognito" v Chrome, "InPrivate« v Internet Explorer-ju, "Zasebno brskanje" v Firefox in Safari itn...).

Da bi izboljšali izkušnjo nakupovanja za uporabnika, uporabljamo veliko piškotkov, med katerimi so:

Oglasni piškotki
Gear4music oglašujemo na številnih spletnih mesti tretjih strank in oglaševalnih omrežjih, in piškotke uporabljamo za sledenje strani, na keter ste kliknili. Ti vključujejo AdNxs, Click Fuse, Five.tv, Google Double Click, Guardian.co.uk in Rubicon Project.

Ponovno trženje v programu AdWords
S piškotkom za ponovno trženje uporabnikom ponujamo ustreznejše oglase glede na njihovo vedenje med preteklimi obiski na naši spletni strani. Google-ovo ponovno trženje v programu AdWords povezuje dejavnost spletnega mesta www.gear4music.com z oglaševalskim omrežjem Adwords in Doubleclick Cookie. Če želite onemogočiti piškotek kliknite tukaj

Affiliate sledilni piškotki
Omogočajo spremljane načina iskanja Gear4music spletnega mesta preko zunanjih spletnih mest, in v nekaterih priCustomh nagradijo ta spletna mesta.

Criteo
Uporabnikom nudi prilagojene oglase ob obisku izbranih drugih spletnih mest. Ti oglasi temeljijo na izdelkih, ki ste si jih ogledali na spletnem mestu Gear4music, lahko pa tudi na izdelke, podobne tistim, ki ste jih prvotno pregledali. Navodila o tem, kako preprečiti takšno oglaševanje, najdete tukaj.

Google Analytics
Uporabljamo, da bi razumeli, kako se naše spletno mesto uporablja, zaradi izboljševanja uporabniških izkušenj. Uporabniški podatki so anonimni. Več informacij o Google-ovom stališču o zasebnosti v zvezi njihove analitičke storitve si oglejte na http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

QuBit
S temi piškotki skrbimo za učinkovito dostavljanje piškotkov v računalnik in optimalno izkušnjo obiskovalcev/k našega spletnega mesta. Ti piškotki ne spremljajo samih podatkov, temveč pomnijo svoje posebne naloge.

Sejni piškotki
Sejni piškotek si zapomni vašo prijavo in kaj ste dali v nakupovalno košarico. Sejni piškotki so bistveni za nemoteno delovanje spletnega mesta. Če jih onemogočite, bo delovanje različnih možnosti spletnega mesta okrnjeno - vključno z možnostjo oddaje naročila.

Piškotki tretjih oseb
Nekatere piškotke na našem spletišču vam lahko pošljejo tretje strani, npr. take z vstavljeno vsebino, kot so videoposnetki z YouTuba. Teh piškotkov ne nadziramo, zato več o njih lahko izveste na njihovih spletnih mestih.

Orodja za delenje informacij z drugimi
Če za posredovanje informacij s spletnega mesta Gear4music uporabljate družbena omrežja, kot sta Facebook in Twitter, lahko piškotke prejemate tudi s teh spletnih mest. Teh piškotkov ne nadziramo, zato več o njih lahko izveste na njihovih spletnih mestih.

Vaše soglasje

Če se strinjate s pogoji tega pravilnika o zasebnosti, soglašate z zgoraj navedenimi piškotki, ki so nastavljeni na vaši napravi.

Spremembe tega pravilnika o zasebnosti

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli spremenimo ta pravilnik o zasebnosti, zato ga pogosto pregledujte.

Storitev varstva podatkov

Dodatne informacije o zakonih o varstvu podatkov in zasebnosti lahko pridobite na spletnem mestu informacijskega pooblaščenca: https://ico.org.uk/for-the-public/.

Trusted Shops Trustbadge integracija

Po naročilu, Trusted Shops Trustbadge bo integrirana na spletno stran Gear4music, da bi lahko našim kupcem prikazali Trusted Shops znak zaupanja in sčasoma zbrane ocene, kot tudi ponudbo izdelkov od Trusted Shops (zaupanja vrednih trgovin). Pri usklajevanju različnih interesov to služi za zaščito naših legitimnih prevladujočih interesov pri optimiziranem trženju naše ponudbe. Trustbadge in oglaševane storitve so ponudba Trusted Shops GmbH, Subbelrather Str. 15C, 50823 Koln, Nemčija.

Kadarkoli je priklican Trustbadge, spletni strežnik samodejno shrani tako imenovano datoteko dnevnika strežnika, ki vsebuje, na primer, vaš IP naslov, datum in čas prenosa, preneseni obseg podatkov in ponudnika zahtevka (podatki o dostopu) ter dokumentira nalaganje. Podatki o dostopu ne bodo ovrednoteni in bodo samodejno prepisani sedem dni po vašem obisku strani. Drugi osebni podatki bodo preneseni v Trusted Shops samo če se vi, po zaključku naročila, odločite za uporabo Trusted Shops izdelkov ali pa ste se že registrirali za njihovo uporabo. V tem primeru, velja pogodbeni sporazum med vami in Trusted Shops.

ODSTAVEK 2: PRAVILNIK O ZASEBNOSTI ZA TRGOVINSKE RAČUNE & IZOBRAŽEVALNE RAČUNE

Gear4music ponuja podjetjem, institucijam in izobraževalnim ustanovam (šole, višje šole ali univerze) priložnost za odpiranje trgovinskega ali izobraževalnega računa. Ti institucionalni računi niso osebni računi, vendar so povezani z ustreznimi pravnimi osebami, katerim pripadajo. Spodbujamo posamezne delavce teh institucij da posredujejo čim manj osebnih podatkov, čeprav kjerkoli se uporabljajo podatki poimenovanega posameznika, so ti podatki osebni in za njih veljajo splošna pravila iz Odstavka 1 tega pravilnika.

Z namenom izpolnjevanja naše pogodbe z ustrezno institucijo in z upravičenim interesom preverjanja podatkov ter učinkovitega poslovnega odnosa z imetnikom računa, morda bo potrebno deliti osebne podatke iz institucionalnih računov z drugimi ljudmi in oddelki iste institucije. Tudi če Gear4music želi komunicirati samo z registrirano glavno kontaktno osebo, lahko po lastni presoji in po ustreznem preverjanju identitete, komunicira tudi z drugimi člani institucije, ki je imetnik računa. Če se posameznik želi pritožiti glede te izmenjave podatkov, mora takoj po odprtju institucionalnega računa stopiti v stik z Gear4music, da bi Gear4music lahko spremenil institucionalni račun v osebni račun z namenom zaščite posameznikove zasebnosti.

Imetniki institucionalnega računa morajo zagotoviti da so njihovi kontaktni podatki vedno ažurni, in mora takoj obvestiti Gear4music, vkolikor se registrirani člani osebja spremenijo ali zapustijo svoje delovno mesto.
 

ODSTAVEK 3: KANDIDATI

Odstavek opisuje katere podatke Gear4music zbira od kandidatov, in na kateri način jih uporablja. Odstavek se uporablja samo za prijave za delo in druge zaposlitvene dejavnosti, ter ni pomemben za ostale uporabnike/ce spletnega mesta, ali stranke Gear4music na splošno.

1. Katere podatke zbiramo od vas

Ko zaprosite za službo pri nas (na spletnem mestu ali drugače), zbiramo in shranjujemo določene dele osebnih podatkov in druge podatke v zvezi z vami, vključno z:

• Ime in priimek;
• Kontaktne podatke, vključno s telefonsko številko in e-poštnim naslovom;
• Zgodovino dela, izobrazbo, veščine, izkušnje in vse druge informacije, vključene v vaš življenjepis;
• Podrobnosti o delovnih preferencah;
• Odgovore na vprašanja, ki jih zastavimo da bi ugotovili, ali ste primerni za delovno mesto, za katero se prijavljate.

Prav tako zbiramo in shranjujemo podatke o tem, kdaj in kako uporabljate spletno mesto, vključno s (vendar ne omejeno na) podatki o dejavnosti, podatki o lokaciji, spletnimi dnevniki in drugimi komunikacijskimi podatki, vendar zavestno ne zbiramo osebnih podatkov kot del navedenih dejavnosti.

Glede na funkcijo, bodo kandidati pozvani, da soglašajo, da bodo njihovi osebni podatki uporabljeni za namene preverjanja zaposlitve. Nadaljnje podrobnosti bodo podane v izjavi o privolitvi in njenih spremljajočih dokumentih. Gear4music sodeluje s Know Your Candidate Ltd (registriran v Angliji: 6872627, registracija št.: Z1860832, 1 City Approach, Albert Street, Eccles, M30 0BG), ki bo podatke obdelal v skladu s svojo politiko o zasebnosti, ki jo je mogoče ogledati na www.knowyourcandidate.co.uk/privacy-policy.

2. Kje, kako in za koliko časa hranimo vaše osebne podatke

Podatki, ki jih zberemo od vas (vključno z osebnimi podatki) bodo morda preneseni in shranjeni na različnih destinacijah. To ne vključuje destinacije zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EGP). Lahko jih obdelujejo zaposleni, ki delujejo na različnih lokacijah zunaj EGP, ali jih uporablja nekateri od naših ponudnikov storitev razvoja spletnih strani, testiranja prodora na spletno stran (znano tudi kot »etično hakiranje«), gostovanja, povezljivosti ali telekomunikacijskih storitev. Če nam posredujete svoje podatke (vključno z osebnimi podatki), se strinjate s tem prenosom, shranjevanjem in obdelavo. Sprejeli bomo vse potrebne ukrepe, da zagotovimo, da se vaši podatki obravnavajo varno in v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti.

Našim portalom za zaposlovanje upravlja EasyWeb Group (trgovinski stil podjetja Verticality Ltd) s sedežnim naslovom 15-17 Strixton Manor Business Centre, Strixton, Northamptonshire, NN29 7PA, Združeno kraljestvo. Podjetje je certificirano po standardu ISO 27001, vse aplikacije in podatki pa gostujejo na strežniku v Združenem kraljestvu, dokumenti pa so shranjeni tudi v Amazon Web Services na Irskem.

Osebni podatki bodo shranjeni na naših lastnih strežnikih v Združenem kraljestvu. Uporabljamo tudi storitve za shranjevanje podatkov podjetja Livedrive Internet Ltd. s sedežem v stavbi The Battleship Building, 179 Harrow Road, Združeno kraljestvo, Livedrive ne bo prenašal datotek, ki vsebujejo vaše osebne podatke izven EGP in je uvedel ustrezne tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za zaščito naših datotek pred naključnim ali nezakonitim uničenjem, izgubo, spreminjanjem, nepooblaščenim razkritjem, nepooblaščenim dostopom in drugimi nezakonitimi ali nepooblaščenimi oblikami obdelave v skladu z veljavnim UK in evropskim pravom.

Na žalost prenos informacij prek interneta ni vedno popolnoma varen. Čeprav se bomo potrudili zagotoviti najboljšo možno zaščito vaših osebnih podatkov, ne moremo zagotoviti varnosti vaših podatkov, preden so posredovani na našo spletno stran; vsak prenos je na vašo lastno odgovornost. Ko bomo prejeli vaše podatke, bomo za preprečitev nepooblaščenega dostopa uporabili stroge postopke in varnostne funkcije.

Če se prijavite za delo pri naših uradnikih v Manchestru, bo skupina za zaposlovanje uporabila storitve upravljanja podatkov podjetja Trello, Inc., s pisarnami na naslovu 55 Broadway, 25. nadstropje, New York NY 10006. Vsi podatki so šifrirani v tranzitu in v mirovanju. Storitve Trello gostujejo na Amazon Web Service ("AWS") EC2 platformI. Fizični strežniki se nahajajo v varnih podatkovnih središčih podjetja AWS. Podatkovne vsebine najdete tudi v Trelloovih varnostnih kopijah, shranjenih v AWS EC2, S3, Glacier in GCS. Trello je certifiCIRAN S PCI-DSS in je udeleženec EU-ZDA Privacy Shield programa ameriškega ministrstva za trgovino ter so uradno potrdil, da se držijo EU-ZDA Privacy Shield načel. Trello, Inc. je predmet preiskovalnih in izvršilnih pooblastil Zvezne komisije za trgovino.

Vaše osebne podatke bomo hranili največ eno leto po tem, ko ste prenehali aktivno uporabljati svoj račun, pri čemer bodo vaši osebni podatki nepopravno izbrisani.

3. Kako uporabljamo informacije, ki jih zberemo od vas

Podatke, ki smo jih zbrali, uporabimo za obdelavo vaše prošnje za zaposlitev. Z oddajanjem prošnje za zaposlitev bodo vaši osebni podatki deljeni z ekipo za zaposlovanje v podjetju Gear4music, vključno z vsemi zaposlitvenimi upravitelji, ki so posebej vključeni v postopek odločanja. Obljubljamo, da bomo vaše osebne podatke obravnavali zaupno in jih le delili s pooblaščenim osebjem, ki sodeluje pri zaposlovanju.

Zakonita podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov temelji na legitimnem interesu - te podatke moramo zajeti, da bi preučili in obdelali vašo prijavo za delovno mesto.

Vaše anonimne podatke lahko uporabimo tudi za analiziranje dejavnosti zaposlovanja, trendov ter za izboljšanje dejavnosti in procesov zaposlovanja v prihodnosti.

4. Posodobitev vaših podatkov

Vse informacije lahko urejate v vašem računu. Vaša je odgovornost:

• Da se zaščitite pred nepooblaščenim dostopom do vašega računa.
• Da se odjavite iz vašega računa, ko ga ne uporabljate.
• Da obdržite skrivnost vaših podatkov za prijavo.

5. Vaše pravice v skladu z zakoni o varstvu podatkov

V skladu z zakoni o varstvu podatkov imate določene pravice, vključno s:

1. Pravico, da kadar koli umaknete svoje soglasje k naši obdelavi vaših osebnih podatkov.
2. Pravico, da izvedete katere osebne podatke imamo o vas v naši podatkovni bazi in kako obdelujemo te podatke.
3. Pravico zahtevati, da vam dostavimo kopijo (v običajno uporabljeni elektronski obliki) vseh osebnih podatkov, ki jih imamo o vas. Če ne ponovite večkratnih zahtev, vam ne bomo zaračunali pristojbine za predložitev kopije teh podatkov.
4. Pravico zahtevati ureditev vseh netočnih ali nepopolnih osebnih podatkov, ki jih imamo o vas.
5. Pravico zahtevati, da nepovratno izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas (tako imenovana "Pravica biti pozabljen"). Upoštevajte, da obstajajo omejene okoliščine, v katerih imamo zakonsko pravico zavrniti izpolnjevanje te zahteve.
6. Pravico zahtevati, da posredujemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas (v strukturirani, pogosto uporabljani in strojno berljivi obliki) v informacijsko okolje druge organizacije. Upoštevajte, da smo zakonsko dolžni izpolniti to zahtevo le, če je to tehnično izvedljivo za nas.

Če želite uveljavljati katero od zgoraj navedenih pravic, se obrnite na našega pooblaščenca za varstvo podatkov.

Če uveljavljate katero koli od zgoraj navedenih pravic, bomo vašo zahtevo obdelali takoj, ko bo to izvedljivo in v vsakem primeru v roku enega meseca.

6. Povezave do drugih spletnih strani

Naša spletna stran lahko vsebuje povezave, ki vam omogočajo obisk drugih spletnih strani, ki bi vam lahko bile interesantne. Vendar, ko z uporabo teh povezav zapustite našo spletno stran, mi nimamo nobenega nadzora nad tem drugim spletnim mestom. Zato, ne moremo biti odgovorni za varovanje in zasebnost podatkov, ki jih boste oddali ob obisku teh mest. Svetujemo vam previdnost in ogled izjave o zasebnosti, ki velja za zadevno spletno stran.

7. Vaše soglasje

Če se strinjate s pogoji našega pravilnika o zasebnosti, potem se soglašate z zbiranjem, shranjevanjem, obdelavo in souporabo vaših osebnih podatkov in drugih podatkov na podlagi zgoraj navedenega.

ODSTAVEK 4: PODATKI ZAHTEVANI S STRANI POLICIJE ALI DAVČNE UPRAVE

Če delate za policijo ali drug javni organ in potrebujete informacije od nas za preprečevanje ali odkrivanje kaznivih dejanj, za prijetje ali pregon storilcev kaznivih dejanj ali za pobiranje davka ali dajatev; se obrnite neposredno na našega uradnika za varstvo podatkov na dpo@gear4music.com

Navedite ime, javni organ in kontaktne podatke ustreznega uradnika, ki je vložil zahtevo. Za hitrejšo preverjanje identitete je koristna tudi številka značke policista. Prosimo, pojasnite želene informacije in zakaj jih potrebujete, čim natančneje. Če ne želite da obvestimo posameznike, na katere se nanašajo osebni podatki, o vaši zahtevi, nas o tem obvestite in navedite razlog. Vašo zahtevo bomo obravnavali čim prej. Prosimo, upoštevajte, da bodo zahtevki v drugih jezikih, razen angleščini, nemščini, švedščini ali francoščini, trajali dlje. Zahtevki odvetniških organov zunaj EU ali EGP lahko trajajo dlje zaradi dodatnih posvetov z organi Združenega kraljestva.