Seti akustičnih bobnov

Bobni so eden najbolj priljubljenih instrumentov na svetu in izjemno pomemben del glasbene zgodovine. Kliknite tukaj za oged vseh blagovnih znamk. Seti bobnov so na voljo v različnih velikostih, s činelami, dodatno opremo in hardverjem. Seti bobnov so na voljo kot akustični ali elektronski, z vsakim nakupom na Gear4music pa dobite brezplačno dvoletno garancijo!

Najbolj prodajani kompleti akustičnih bobnov

Kompleti akustičnih bobnov - informacije

Kako se posamezni kompleti bobnov razlikujejo po zvoku?

Rock in fusion kompleti bobnov se razlikujejo po zvoku, in pocompacto je uporaba teh ali drugih kompletov bobnov, stvar bobnarjeve lastne izbire.

Rock kompleti bobnov ponavadi proizvajajo bolj cvetoči zvok, medtem ko fusion kompleti - ki so se razvili iz jazz fusion - imajo svetlejšo resonanco. Vrsta wood, ki se uporablja v posameznih kompletih bobnov je pocompacto ključni dejavnik, pri čemer se pri fusion kompletih pocompacto uporablja birch, pri rock kompletih pa javor ali topolovina.

O čem je treba misliti pri nakupu kompletov bobnov?

Čeprav nekateri kompleti bobnov že vsebujejo činele, te se pocompacto kupujejo ločeno, pri čemer nekateri profesionalni igralci dodajajo veliko število činel, da bi dobili želeni zvok. White Horse Primitive 6" Splash činele, na primer, ustvarjajo surov in primitiven zvok, medtem ko White Horse Pro 15" China Crash činele proizvajajo svetel in živahen zvok.

Komplet White Horse Pro činel, ki vsebuje 14" hi-hat činele, 8" splash činele, 18" crash činele in 20" crash/ride činele, vam zagotovi popolni set činel za vaš komplet bobnov.

Čeprav so kompleti bobnov znani po glasnosti, glasnost je mogoče bistveno zmanjšati s ciljem omogočanja tihe vadbe, in sicer z uporabo dušiltube. Komplet dušiltube za bobne, na primer, lahko zmanjša glasnost kompleta bobnov za do 90 odstotkov. Vsebuje bas dušilec, 16" dušilec za činele, 14" hit-hat dušilec, 14" snare dušilec in 12", 13" in 16" tom dušilec.