Digitalni klavirji

Digitalni klavirji, znani tudi kot Električni kalvirji, se razvijajo hitreje kot kdajkoli prej. Z imeni, kot so Kawai, Roland in Yamaha , ki nenehno proizvajajo nove modele, digitalni klavirji so eden od najbolj vsestranskih, iznajdljivih in razburljivih glasbenih instrumentov na voljo danes in so postali priljubljena alternativa tradicionalnim akustičnim klavirjem.


Ponujajo edinstvene glasove, zabavno učenje in skoraj neomejene kreativne možnosti, električni in digitalni klavirji so cenjene zaradi enostavnega vzdrževanja, uporabne funkcionalnosti in zanesljivosti. Ni težko razumeti, zakaj popularnost digitalnih klavirjev raste iz dneva v dan med igralci/kami na vseh ravneh usposobljenosti. Prikaži vse informacije

Najbolj priljubljeni digitalni klavirji

Digitalni klavir - vodnik

Digitalni klavir je elektronsko glasbilo, konstruirano kot alternativna različica tradicionalnim, akustičnim ustreznikom. Za razliko od akustičnih klavirjev, elektronski klavir nima strun, kladiv, ali zvočnega rezonatorja. Namesto tega, digitalni klavir ima elektronski zvočni čip in zvočnik, ki se lahko uporabljata za podvajanje zvoka in doseganje občutka igranja tradicionalnega klavirja.

O čem je treba razmišljati pri nakupu digitalnega klavirja?

Obstaja več stvari, na katere je treba biti pozoren pri nakupu digitalnega klavirja. Na primer, treba je upoštevati število tipk, ki jih ponuja elektronski klavir. Dober digitalni klavir bi moral imeti 88 obteženih tipk, kot jih imata Gear4music 8865 digitalni klavir in Korg LP-350 digitalni klavir.

Prav tako je treba upoštevati raven polifonije digitalnega klavirja. Na primer, Casio Privia PX-720 digitalni klavir ima 128 glasovno polifonijo, kar uporabnikom omogoča obsežno uporabo prologancijskega pedala in igranja širokega obsega akordov.

Drugi dejavniki, na katere je treba biti pozoren vključujejo ugotovitev, ali elektronski klavir ima zvočnike, kakršna je zmogljivosti njegovega pomnilnika, katera pedala ponuja, ali je vključeno stojalo in koliko ima že vgrajenih pesmi in digitalnih učinkov.