Električne kitare

Električne kitare in kitarska oprema – iščete nekaj novega? Vašo novo kitarsko opremo lahko najdete na spletu ali v naši trgovini.

Prikaži vse informacije

Najbolj priljubljene električne kitare

Električna kitara - kaj je treba upoštevati
 
Kaj je električna kitara?

Električna kitara je strunski instrument, ki uporablja magnetne odjemalce za ustvarjanje zvoka. Z vrtenjem vibracije strun v signal, zvok instrumenta se lahko ojača in spremeni. To se doseže s kitarskim ojačevalcem in kitarskimi pedalami.

Nimajo vse kitare enak zvok. Vrsta odjemalcev zvoka, strun, lesa, in trupa narekuje zvok, katerega bo kitara ustvarila. Ena od najpomembnejših odločitev za kitarista/ko je ta, ali bo kupil/a kitaro masivnega trupa, pol-votlega ali votlega trupa. Masiven trup daje oster ton z veliko sustaina, medtem ko kitara votlega trupa daje toplejši, bolj zaokrožen zvok.

Kompromisna rešitev je kitara pol-votlega trupa, ki je v bistvu kitara votlega trupa z velikim lesenim blokom, postavljenim po sredini. Te kitare ponujajo eksplozivnost kitar masivnega trupa, medtem ko tudi zagotavljajo nekaj resonance, ki jih najdemo v kitarah votlega trupa.

Raziščite našo ponudbo različnih vrst električnih kitar.

Katera je najboljša začetniška električna kitara?

Najboljša začetniška električna kitara je tista, katero ti, ali oseba, za katero jo kupuješ, želi vzeti v roke in igrati vsak dan. Razmislite, kakšno vrsto glasbe igralec/ka rad posluša in jo bo verjetno igral/a. Raziščite za katero glasbo sta najboljša bodoča kitara in ojačevalec.

Praktičen nasvet za izbiro kitare bi bil, da najdete eno, ki je prave velikosti za igralca/ko. Ponujamo paleto različnih velikosti. Poleg tega, izbira je seveda odvisna od vašega proračuna, pomembno pa je ne pozabiti, da boste potrebovali tudi ojačevalec!

Raziščite začetniške kitare v kompletih od tradicionalnih kitarskih znamk ali si oglejte Gear4music začetniške kitare.

Katera je razlika med električno in akustično kitaro?

Ključna razlika med električno in akustično kitaro je način, na kateri proizvajata zvok. Električna kitara uporablja pickupe, dokler se akustična kitara zanaša na "zvočno ploščo", votel trup in zvočno luknjo, da ojača vibracije strun. Najpomembnejša razlika je v tem, kakšen zvok si vi želite in kaj vam je ljubše. Kitara, ki jo želite vzeti v roke in igrati bo vedno tista, ki vas bo spodbujala na vajo - kar pa je edini način, da izboljšate vaše veščine na kitari!

Odkrijte več o akustičnih kitarah.