Mikrofoni za bobne

Mikrofoni za bobne prihajajo v vseh oblikah in velikostih, vsak s svojimi lastnimi edinstvenimi značilnosti za zajem različnih delov seta bobnov. Dinamični in kondenzatorski mikrofoni so najbolj pogoste vrste mikrofonov, ki se uporabljajo za zajem zvoka bobnov.

Prikaži vse informacije

Most Popular Drum mikrofons

Prikazujemo prvih 29 izdelkov

O mikrofonih za bobne

Ozvočevanje seta bobnov je lahko ena od najtežjih nalog za inženirja – na srečo, z ustreznim mikrofonom, delo lahko postane precej lažje. Tradicionalno se set bobnov ozvočuje z inštalacijo mikrofona na kick boben, snare bobeen, hi-hat boben, in inštalacijo dva zgornja mikrofona za činele in tom bobne. Vendar, kot je primer z vsako uporabo mikrofonov, ne obstaja določeno pravilo za ozvočevanje. Za doseganje določenih zvokov, inženirji bodo mogoče raje dodali posebne mikrofone za tom boben ali dodatne FREEorne mikrofone za doseganje ambienta. Veliko proizvajaltube izdeluje komplete mikrofonov za sete bobnov, ki vsebujejo bistvene mikrofone. Shure PGDMK6 komplet mikrofonov za bobne vsebuje tri PG56 mikrofona za snare/tom boben, PG52 mikrofon za kick boben in dva PG81 zgornja mikrofona.

AKG D112 dinamični mikrofon je priljubljeni studijski mikrofon, ki obravnava visokotlačni kick boben in je tudi na voljo na Gear4music.com