Trgovina z akustičnimi kitarami

Akustične kitare dolgujejo svojo izjemno priljubljenost čistosti zvoka in glasbeni zgodovini, saj so nepogrešljive v vseh zvrsteh sodobne glasbe, od rocka, bluesa in countryja do etno, folka in še česa. Če iščete tradicionalno akustično kitaro, elektroakustično kitaro za odrske nastope ali ukulelo, bendžo ali mandolino, boste pri nas našli zares neverjetno bogato izbiro glasbil.

View All Information

Najbolj priljubljene akustične kitare

Izvedite več o akustičnih kitarah

Akustična kitara je strunsko glasbilo, ki se igra ubiranjem strun s prsti ali z uporabo trzalice. Vibracija strun na akustični kitari ustvarja zvok, ki se akustično še okrepi znotraj trupa kitare. Nastopi z akustično kitaro včasih zahtevajo dodatno ojačevanje zvoka, kar se navadno doseže z igranjem v mikrofon, poleg tega imajo nekatere akustične kitare tudi tako imenovano "pickup" funkcijo, ki omogoča povezovanje z ojačevalcem za akustične kitare na podoben način kot električne kitare.

Kakšne so razlike med različnimi vrstami akustičnih kitar?

Obstaja več različnih vrst akustičnih kitar, ki se uporabljajo za različne glasbene sloge. Klasična kitara - včasih ji rečemo koncertna ali španska - ima običajno šest najlonskih strun. Na splošno se uporablja za igranje klasične glasbe. Pogosto se igra ubiranjem, ne brenkanjem, in ima ravno ubiralko. Zvok klasične kitare je mehkejši kot pri akustični kitari z jeklenimi strunami, ki ima glasnejši in hkrati čistejši zvok.

Novice o akustičnih kitarah

WATCH: Martin kitaro - balado je Dreadnought

Martin kitaro kažejo nagrajen dokumentarec Martin Dreadnought - kitara, ki je prestal preskus časa in zaslužil svoje mesto v akustični folklore.... Več »

Fender jama Monitor ozemlje v uho

Svetovno znani kitaro proizvajalec ponuja pet novih modelov v uho monitor v njihovi najnovejši podvig.... Več »

D'Addario uvesti Humiditrak

D'Addario uvesti Humiditrak - napravo, ki živi v ohišju kitare in zagotavlja realnem času stanje posodobitve preko smartphone app, tako da lahko vodijo oko na vašo sekiro.... Več »

Musikmesse 2016: Yamaha odkriti revolucionarni TransAcoustic kitare

Yamaha življati prijava splavitev od 4 nove TransAcoustic kitare z vgrajenim reverb in chorus učinke.... Več »

Musikmesse 2016: Taylor-Fra Electroakustične kitare

Taylor je predstavil tri nove Electro akustične kitare na Musikmesse 2016.... Več »